Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

IBIZA – Was het een tornado of een zogenaamde ‘cap de fibló’ ofwel zeer harde windstoten tot 200 km/uur die over Sant Antoni op het eiland Ibiza raasde? Dat vraagt men zich af maar feit is dat deze tornado of harde windstoten veel schade hebben aangericht, met een ravage op de grond, duizenden omgewaaide bomen en drie gewonden in het ziekenhuis.

Bomen van meer dan 20 meter hoog en boomstammen van soms twee meter doorsnede zijn compleet in tweeën gebroken of uit de grond gerukt na de tornado die over Sant Antoni en met name de delen ses Variades, Cala Gració, Can Coix en Santa Agnès trok.

De meeste inwoners en toeristen zijn met de schrik vrijgekomen maar drie werknemers raakten gewond toen zij op een bouwplaats in de bouwkeet waarin ze zaten de lucht in werden gesmeten. Twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten terwijl een van hen nog in het ziekenhuis ligt.

Volgens de gemeente zal het nog maanden duren voordat alle rotzooi en ravage opgeruimd is. Bekijk hieronder een video en bekijk diverse foto’s van het getroffen gebied.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

werd eens tijd dat door dat drugs eiland eens de wind door gaat

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.