Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Was het een tornado of een zogenaamde ‘cap de fibló’ ofwel zeer harde windstoten tot 200 km/uur die over Sant Antoni op het eiland Ibiza raasde? Dat vraagt men zich af maar feit is dat deze tornado of harde windstoten veel schade hebben aangericht, met een ravage op de grond, duizenden omgewaaide bomen en drie gewonden in het ziekenhuis.

Bomen van meer dan 20 meter hoog en boomstammen van soms twee meter doorsnede zijn compleet in tweeën gebroken of uit de grond gerukt na de tornado die over Sant Antoni en met name de delen ses Variades, Cala Gració, Can Coix en Santa Agnès trok.

De meeste inwoners en toeristen zijn met de schrik vrijgekomen maar drie werknemers raakten gewond toen zij op een bouwplaats in de bouwkeet waarin ze zaten de lucht in werden gesmeten. Twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten terwijl een van hen nog in het ziekenhuis ligt.

Volgens de gemeente zal het nog maanden duren voordat alle rotzooi en ravage opgeruimd is. Bekijk hieronder een video en bekijk diverse foto’s van het getroffen gebied.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.