Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

IBIZA – Was het een tornado of een zogenaamde ‘cap de fibló’ ofwel zeer harde windstoten tot 200 km/uur die over Sant Antoni op het eiland Ibiza raasde? Dat vraagt men zich af maar feit is dat deze tornado of harde windstoten veel schade hebben aangericht, met een ravage op de grond, duizenden omgewaaide bomen en drie gewonden in het ziekenhuis.

Bomen van meer dan 20 meter hoog en boomstammen van soms twee meter doorsnede zijn compleet in tweeën gebroken of uit de grond gerukt na de tornado die over Sant Antoni en met name de delen ses Variades, Cala Gració, Can Coix en Santa Agnès trok.

De meeste inwoners en toeristen zijn met de schrik vrijgekomen maar drie werknemers raakten gewond toen zij op een bouwplaats in de bouwkeet waarin ze zaten de lucht in werden gesmeten. Twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten terwijl een van hen nog in het ziekenhuis ligt.

Volgens de gemeente zal het nog maanden duren voordat alle rotzooi en ravage opgeruimd is. Bekijk hieronder een video en bekijk diverse foto’s van het getroffen gebied.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

werd eens tijd dat door dat drugs eiland eens de wind door gaat

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.