Search
menu
Search

Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

Duizenden bomen omgewaaid en ravage na de tornado op Ibiza

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Was het een tornado of een zogenaamde ‘cap de fibló’ ofwel zeer harde windstoten tot 200 km/uur die over Sant Antoni op het eiland Ibiza raasde? Dat vraagt men zich af maar feit is dat deze tornado of harde windstoten veel schade hebben aangericht, met een ravage op de grond, duizenden omgewaaide bomen en drie gewonden in het ziekenhuis.

Bomen van meer dan 20 meter hoog en boomstammen van soms twee meter doorsnede zijn compleet in tweeën gebroken of uit de grond gerukt na de tornado die over Sant Antoni en met name de delen ses Variades, Cala Gració, Can Coix en Santa Agnès trok.

De meeste inwoners en toeristen zijn met de schrik vrijgekomen maar drie werknemers raakten gewond toen zij op een bouwplaats in de bouwkeet waarin ze zaten de lucht in werden gesmeten. Twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten terwijl een van hen nog in het ziekenhuis ligt.

Volgens de gemeente zal het nog maanden duren voordat alle rotzooi en ravage opgeruimd is. Bekijk hieronder een video en bekijk diverse foto’s van het getroffen gebied.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?