Horecaondernemer Barcelona zoekt alleen personeel van 50 jaar en ouder

Horecaondernemer Barcelona zoekt alleen personeel van 50 jaar en ouder
Beeld: via canva.com

Horecaondernemer Barcelona zoekt alleen personeel van 50 jaar en ouder

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een eigenaar van een restaurant heeft besloten alleen nog naar nieuw personeel te zoeken die 50 jaar of ouder zijn. Dit doet de man al enkele jaren en elke keer als hij om een nieuw personeelslid vraagt, komen er tientallen sollicitaties binnen. Nu start hij een nieuw project en zoekt hij opnieuw 50-plussers.

Een ondernemer in Barcelona zoekt obers van boven de 50 jaar. Hij is van mening dat mensen van deze leeftijd vaak worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, en hij wil hen een kans geven. In 2015 organiseerde hij al een soortgelijke vacature, waaraan 90 mensen meededen. Helaas kon hij toen slechts 8 mensen aannemen. Deze keer hoopt hij dat hij meer mensen aan het werk kan helpen.

De horecaondernemer is overtuigd van de kwaliteiten van obers van boven de 50 jaar. Hij is van mening dat deze werknemers veel waarde toevoegen aan zijn bedrijf vanwege:

Vocatie en professionaliteit: “Ze zijn camarero omdat ze het willen zijn, het is hun roeping. Dit wordt steeds moeilijker te vinden in de horeca, omdat er steeds minder mensen zijn die camarero willen worden.”

Ervaring en kennis: “De mensen die wij zoeken, weten wat ze moeten doen omdat ze het hun hele leven al doen en het leuk vinden.”

Betrouwbaarheid: “Ze zullen hun werk doen, ze zullen op tijd komen. Ze hebben misschien wat rimpels of grijze haren, maar je kunt op ze vertrouwen.”

Ga naar de inhoud