skip to Main Content
Het Spaanse PeallaEmoji wordt wellicht werkelijkheid in WhatsApp

Het Spaanse PeallaEmoji wordt wellicht werkelijkheid in WhatsApp

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paellaemoji2aVALENCIA – Het uit Valencia afkomstige platform “La Paella Valenciana” heeft aan het Spaanse congres gevraagd of ze een officieel verzoek willen sturen naar de eigenaars van WhatsApp om een emoji symbool van een gevulde paella pan toe te voegen aan het assortiment tekens en afbeeldingen. Het zou een goede promotie zijn, niet alleen voor Valencia als regio en de Paella als gerecht maar voor heel Spanje als merk. Dat wat echter als een grap begon is uiteindelijk uitgegroeid tot een van de beste reclamestunts van 2015 door het bedrijf La Fallera, een populair merk voor paellarijst.

Zou het niet makkelijk zijn als de Spanjaarden een WhatsApp berichtje kunnen versturen met daarin een afbeelding van een gevulde paella pan voor de eerstkomende maaltijd. Dat wil het platform ter verdediging van de Valenciaanse paella bereiken door aan WhatsApp te vragen een emoji toe te voegen. In eerste instantie meenden de Spanjaarden dat het een echt verzoek was maar al snel bleek dat het om een reclamecampagne ging van een regionale rijstmaker. Ook voor hen echter ging de reclame verder dan ze gehoopt hadden en is men bij WhatsApp nu serieus bezig om te overwegen een gevulde paella pan op te nemen als emoji.

Op dit moment zijn er al ongeveer 50 afbeeldingen in WhatsApp die verwijzen naar eten en drinken en waarom niet een paella pan daarbij? Dat wil men bereiken met de campagne #PaellaEmoji via Twitter, een actie die door veel Spanjaarden gesteund wordt maar zelfs al wereldwijd bekendheid wist te krijgen. De Spaanse komiek Eugeni Alemany is zelfs naar het hoofdkantoor van WhatsApp in Silocon Valley in Amerika gereisd om persoonlijk de toevoeging van de Paella pan te vragen.

Video’s van deze actie zijn wereldwijd al 60 miljoen keer bekeken terwijl er tevens 30.000 tweets via Twitter verstuurd werden met de hashtag #PaellaEmoji. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien de Spanjaarden bekend staan als de meeste WhatsApp gebruikers ter wereld. Het bedrijf achter WhatsApp en de Emoji’s Unicode hebben inmiddels beloofd de toevoeging van een gevulde paella pan te overwegen voor 2016.

Wellicht moet men nu in Nederland actie gaan voeren voor #BoeenkoolEmoji of #HutspotEmoji en in België #FritesEmoji – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken