skip to Main Content
Spaanse premier belooft de btw en loonbelasting niet te gaan verhogen

Spaanse premier belooft de btw en loonbelasting niet te gaan verhogen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Is het een echte belofte of een valse belofte van de Spaanse premier Mariano Rajoy. Hij heeft namelijk al eens eerder deze belofte gedaan vóór de verkiezingen van 2011 maar toen Rajoy eenmaal was gekozen werden alle belastingen meteen verhoogt. Dit keer verzekerde Rajoy echter dat de IVA (de Spaanse btw) van 21% niet verhoogt zal worden. Daarnaast zal ook de IRPF (loonbelasting) niet omhoog gaan. Tegelijkertijd bevestigde de Minister van Belastingzaken Montoro dat ook de belastingen voor zelfstandigen en midden- en kleinbedrijf niet omhoog zullen gaan.

De vraag is, waar gaat Spanje onder leiding van de minderheidsregering van de PP, het geld vandaan halen om in twee jaar tijd 10 miljard euro te gaan bezuinigen. Spanje heeft geld nodig en dat wordt doorgaans binnengehaald door belastingen te verhogen of flink te gaan bezuinigen. Er werd al gesproken over hogere belastingen op tabak, alcohol en brandstof maar daar zullen nog wel meer verhogingen bij gaan komen. Ook verwacht men flink te gaan bezuinigen op nog nader te omschrijven opties.

De Europese Commissie wil dat Spanje in twee jaar tijd 10 miljard euro gaat bezuinigen om het begrotingstekort terug te dringen tot onder de 3% van het bnp. Spanje moet voor 8 december de plannen presenteren in Brussel, doen ze dat niet dan kan het land een boete krijgen van ongeveer 5 miljard euro, uiteraard een beetje vreemd als de EU aan de ene kant vraagt dat Spanje moet bezuinigen en aan de andere kant mogelijk een enorm bedrag zal willen ontvangen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Remco, Ik ben heel blij met je nieuwsbrief maar wil je verzoeken onze taal – het Nederlands – in ere te houden: het is dus niet hij beloofd maar hij belooft, en het is niet het is verhoogt maar verhoogd, het is niet het programma wat maar dat, en niet het aantal mensen die maar dat…..

 2. hallo ik heb het bericht gelezen, het is zeker krom dat en EU zo handeld, maar zoals wij allemaal weten is de EU niet meer dan zakken vullers en leven in alle luxe van dien, het beste zou zijn om de EU totaal op te heffen en de landen weer eigen baas te laten zijn. De Eu is een hele dure organisatie kost miljarden en dan niet te spreken over de salarissen die de dames en heren verdienen is gewoon schandalig.

  De Eu heeft meer stuk gemaakt dan dat er vooruit gang is. WEG MET DE E.U. en laat Spanje maar zelf bepalen wat ze gaan doen,en die zakken vullers uit brussel.

 3. Ze hebben nog maar enkele jaren geleden de b.t.w. opgetrokken naar 21% !!! Het zijn hier fantasten vb.: in Belgie wanneer er een prijsverhoging is aan de pomp wordt dat de dag van tevoren op TV aangekonigd..Hier verandert het omzeggens dagelijks ,en het zijn de woekerboys van Repsol en Cepsa die de kroon spannen met soms tot 0,15 eurocent meerprijs per liter t.o.v. zelfstandige ondernemers.Het zijn hier een stelletje goochelaars of…..profiteurs!!!

 4. Een betere gestor zoeken, lijkt me. Wij krijgen ons geld altijd keurig terug, al is het wel pas in december, maar dat maakt op zich niet uit.
  Wat extra inkomsten voor de belasting betreft, van mij mogen ze het via bekeuringen (dan wordt het een stuk veiliger op de weg) en belasting op alcohol en rookwaren halen. Áls het dan moet, dan maar op zaken waar je zelf invloed op hebt. BTW treft iedereen en veel mensen hebben het al moeilijk genoeg.

 5. Als ondernemer zit ik nog steeds te wachten op teruggaaf IVA van 2013. Het niet duidelijk waarom dat niet wordt betaald. Bij navraag door de Gestoria wordt geen reden opgegeven. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de belastingdienst al het mogelijke doet om geld bij elkaar te sprokkelen in opdracht van. De overheid laat wel meer fakturen liggen. Denk hierbij aan de Farmacias, die nog miljoenen tegoed hebben van de overheid. Helaas kan je als gewoon klootjesvolk nergens aan de bel trekken
  of je verhaal doen.

  1. Wij doen jaarlijks aangiften voor honderden ondernemers en die hebben voor altijd binnen 6 maanden (of eerder) de eventuele teruggave ontvangen.
   Of er is door de Hacienda meer informatie gevraagd of de teruggave is geweigerd.
   Ik zou maar eens heel indringend gaan praten met de gestor.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken