skip to Main Content
Kust van Ibiza bezaaid met gebruikte vochtige wc-doekjes

Kust van Ibiza bezaaid met gebruikte vochtige wc-doekjes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De rotsen van de baai Cala de Bou op het eiland Ibiza zijn sinds enkele dagen bezaaid met gebruikte vochtige wc-doekjes nadat het pompstation Calo de s’Oli is overgelopen. Het afvalwater is daardoor in de zee terecht gekomen waardoor naast uitwerpselen ook duizenden vochtige wc-doekjes ofwel toallitas húmedas de zee zijn ingespoeld en daarna weer op de rotsen terecht zijn gekomen.

Het gaat om niet-biologisch afbreekbare doekjes die gebruikt worden op de toiletten en samen met het normale wc-papier worden doorgespoeld. In tegenstelling tot normaal toiletpapier breken de vochtige wc-doekjes niet af in het water en zorgen deze doekjes voor steeds meer problemen. Buiten de doekjes die in zee druiven werden veel toallitas tegen de rotsen gegooid door de golven waardoor er langs een strook van 200 tot 300 meter de rotsen wit gekleurd zijn door de doekjes.

Volgens de burgemeester van Sant Josep komt een overloop van het water in een pompstation wel vaker voor maar nooit in zo’n grote hoeveelheden waardoor de rotsen bezaaid zijn met vochtige wc-doekjes. Volgens de directeur van het pompstation zorgen de wc-doekjes voor steeds meer problemen. Het lijkt vreemd dat zo iets kleins voor zoveel problemen kan zorgen maar als diverse van deze doekjes verwikkeld raken in de pompen van het station dan kunnen deze kapot gaan.

Normaal gesproken als er een overloop plaatsvindt maken medewerkers van het pompstation de rotsen schoon maar in dit geval is dat de taak van de schoonmaakdienst van de gemeente Sant Josep. Volgens diverse inwoners van de gemeente gebeurt het de laatste maanden wel vaker dat de rotsen bedekt zijn met gebruikte vochtige wc-doekjes. De verantwoordelijken voor het pompstation hebben overigens al eerder gewaarschuwd dat de doekjes problemen konden gaan geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat nu? Hebben de bewoners van Ibiza massaal vaarwel gezegd tegen hun zo populaire reet-douche?

  2. Hoe jammer dat men nog altijd niet begrijpt dat door ons gedrag er zoveel milieuproblemen niet opgelost geraken. De vervuiling van de zee catastrofaal. Weg met de w-c doekjes. Water en zeep zoals in de goede oude tijd.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken