skip to Main Content
Spanje heeft er twee nieuwe Michelin “drie sterren” restaurants bij

Spanje heeft er twee nieuwe Michelin “drie sterren” restaurants bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Twee toprestaurants hebben van de prestigieuze Michelin Gids een derde ster erbij gekregen in Spanje waardoor er nu in Spanje 11 restaurants zijn met drie Michelin sterren. Het gaat om het restaurant van de Spaanse televisie celebrity kok Jordi Cruz die met zijn ABaC restaurant in Barcelona nu drie sterren heeft en het Aponiente restaurant van topkok Ángel León in Puerto de Santa María, provincie Cádiz. Hiermee komt het totaal van driesterrenrestaurants in Spanje te staan op 11 wat een hele prestatie is.

Naast de nieuwe driesterrenrestaurants ABaC en Aponiente staan ook de negen andere restaurants Akelarre, Arzak, Azurmendi, DiverXO, El Celler de Can Roca, Lasarte, Martín Berasategui, Quique Dacosta en Sant Pau op de lijst van 11 driesterrenrestaurants. De nieuwe Michelin gids 2018 Spanje en Portugal werd woensdag gepresenteerd op Tenerife.

Verdeeld over Spanje en Portugal zijn er 30 restaurants te vinden met twee sterren waarvan er 25 in Spanje liggen en 5 in Portugal. Naast de tweesterrenrestaurants zijn er ook 177 restaurants in Spanje en Portugal die één Michelin ster hebben waarvan er dit jaar 17 nieuw zijn.

Op de website van Michelin zijn alle restaurants die Michelinsterren hebben te vinden, de lijst is namelijk te lang om hier te plaatsen 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. El País meldt dat een van de nieuwe 1-sterrestaurants, “Nub” in Tenerife, geen vergunning heeft en dus illegaal is, het krijgt geen vanwege brandgevaar en zou al anderhalf jaar dicht zijn. De mensen van Michelin zijn naar eigen zeggen 3 keer daar wezen eten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken