Search
menu
Search

15 minuten voor een kopje koffie en 25 minuten voor een biertje in Bilbao

15 minuten voor een kopje koffie en 25 minuten voor een biertje in Bilbao
Beeld: Pepi&To / Facebook

15 minuten voor een kopje koffie en 25 minuten voor een biertje in Bilbao

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Er is veel ophef maar ook begrip op de sociale netwerken vanwege het initiatief van een Spaanse bareigenaar om tijdslimiet te stellen aan de consumptie van dranken en eten. De reden daarvoor is dat vanwege de corona-pandemie iedereen op het terras wil zitten maar daar dan urenlang verblijven met een of twee consumpties. 

Het is de bar Pepi&To in Bilbao gelukt om de nationale pers te bereiken met hun tijdslimiet voor consumptie. Klanten hebben 15 minuten de tijd om hun koffie te drinken, 25 minuten om hun biertje te drinken, 35 minuten voor een longdrink of vermut en 40 minuten om een broodje te eten. Zo staat dat op het menu ‘tiempos de consumición’ van Pepi&To. 

De onderstaande foto werd op Twitter geplaatst en meteen was er veel verontwaardiging over de tijdslimiet maar ook begrip. De eigenaar van de bar zegt dat er niet echt gekeken wordt naar de tijd dat een klant op het terras zit maar men wil wel bereiken dat de klant nadenkt over de tijden want er zijn meer mensen die gebruik willen maken van het terras.

Volgens de eigenaar van Pepi&To kan een bar niet rondkomen van een kopje koffie en een of twee mensen gedurende 60 minuten op een terras. Er moet gerouleerd worden want hoe meer klanten hoe meer omzet en dus hoe meer geld om de lonen van de obers te betalen. Pepi&To heeft daarnaast slechts vijf tafels op het terras en binnen is het ook klein met een capaciteit van ongeveer 10 personen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?