Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten

Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten
Beeld: Freepik (aangepast)

Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Vanaf donderdag 25 november wordt de coronapas (pasaporte-Covid) voor gevaccineerden, genezen en geteste personen (3G-systeem) verplicht voor iedereen in het uitgaansleven, bij evenementen en feesten. De regionale overheid van Aragón heeft van het regionale Hooggerechtshof toestemming gekregen voor de invoering van de ‘pasaporte-Covid’.

Aragón voegt zich vanaf donderdag 25 november bij de regio’s Catalonië, Cantabrië, Balearen en Galicië waar al een coronapas geldt voor het nachtleven. De inwoners en bezoekers van de regio Aragón krijgen nu ook te maken met de coronapas die alleen gevraagd mag worden bij de ingang en geldt voor gevaccineerden, genezen en geteste personen, het zogenaamde 3G-systeem.

De coronapas-verplichting geldt voor alle personen ouder dan 12 jaar die toegang hebben tot uitgaansgelegenheden (feestzalen, danszalen en dergelijke), huwelijksvieringen, communies, doopfeesten en sociale, familie-, religieuze of burgerlijke vieringen die in de horeca (bars en restaurants) kunnen plaatsvinden. De coronapas geldt ook bij evenementen van welke aard dan ook die meer dan 500 deelnemers in gesloten ruimtes of 1.000 deelnemers in open ruimtes samenbrengen.

Iedereen kan gebruik maken van het Europees digitaal coronacertificaat dat op papier of digitaal getoond kan worden. De internationale QR-codes die in de Nederlandse en Belgische smartphone apps wordt aangemaakt gelden ook. In Aragón (en heel Spanje) geldt geen speciale corona-app voor smartphones.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.