menu: rubrieken, zoeken & meer

Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten

Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten
Beeld: Freepik (aangepast)

Coronapas verplicht in Aragón voor de nachthoreca, evenementen en feesten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Vanaf donderdag 25 november wordt de coronapas (pasaporte-Covid) voor gevaccineerden, genezen en geteste personen (3G-systeem) verplicht voor iedereen in het uitgaansleven, bij evenementen en feesten. De regionale overheid van Aragón heeft van het regionale Hooggerechtshof toestemming gekregen voor de invoering van de ‘pasaporte-Covid’.

Aragón voegt zich vanaf donderdag 25 november bij de regio’s Catalonië, Cantabrië, Balearen en Galicië waar al een coronapas geldt voor het nachtleven. De inwoners en bezoekers van de regio Aragón krijgen nu ook te maken met de coronapas die alleen gevraagd mag worden bij de ingang en geldt voor gevaccineerden, genezen en geteste personen, het zogenaamde 3G-systeem.

De coronapas-verplichting geldt voor alle personen ouder dan 12 jaar die toegang hebben tot uitgaansgelegenheden (feestzalen, danszalen en dergelijke), huwelijksvieringen, communies, doopfeesten en sociale, familie-, religieuze of burgerlijke vieringen die in de horeca (bars en restaurants) kunnen plaatsvinden. De coronapas geldt ook bij evenementen van welke aard dan ook die meer dan 500 deelnemers in gesloten ruimtes of 1.000 deelnemers in open ruimtes samenbrengen.

Iedereen kan gebruik maken van het Europees digitaal coronacertificaat dat op papier of digitaal getoond kan worden. De internationale QR-codes die in de Nederlandse en Belgische smartphone apps wordt aangemaakt gelden ook. In Aragón (en heel Spanje) geldt geen speciale corona-app voor smartphones.