De koudste plaats van Spanje deze week: -12,2 graden in Granada

De koudste plaats van Spanje deze week: -12,2 graden in Granada
Beeld: 123rf

De koudste plaats van Spanje deze week: -12,2 graden in Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GRANADA – De winter is officieel nog niet begonnen maar de temperaturen beginnen op veel plaatsen in Spanje te dalen. Dat gaat in het noorden en midden van het land gepaard met sneeuw maar ook in het zuiden, in het zonnige Andalusië, kan het goed koud worden. In de nacht van maandag op dinsdag werd de laagste temperatuur van het land gemeten in de provincie Granada.

Het kwik daalde in het dorp Dílar, aan de voet van de Sierra Nevada in de provincie Granada, naar -12,2 graden. Deze temperatuur werd volgens de Spaanse weerdienst Aemet om 6 uur ‘s morgens gemeten en werd daarmee de laagste temperatuur van heel Spanje. In de nacht van dinsdag op woensdag werd het opnieuw ijzig koud in Dílar met -11,4 garden, opnieuw de laagste temperatuur van het land.

Dílar is een dorp op 873 meter hoogte in de Vega de Granada streek in de provincie Granada met ongeveer 2.030 inwoners. De gemeente grenst aan de gemeenten Gójar, La Zubia, Monachil, Capileira, Lanjarón, Dúrcal, El Padul en Villa de Otura. 

Andere lage temperaturen waren -7,2 graden bij het skigebied la Covatilla in Salamanca (Castilië en León), de -6,2 graden in Puerto del Pico in Ávila (Castilië en León) en -6 graden in Puerto de Navacerrada in de Madrid regio. Daartegenover staat dat de hoogste temperatuur werd gemeten op Gran Canaria met 27,6 garden gevolgd door 25,9 graden op Tenerife.

-12,2 graden is natuurlijk hartstikke koud maar het kan nog gekker in Spanje. In januari 2021 werd in de de provincie León (Castilië en León) in de Picos de Europa de laagste temperatuur ooit gemeten in Spanje met -35,8 graden. De januarimaand dit jaar was op zich erg koud in heel Spanje want er werden meerdere koude records verbroken en de sneeuwstorm Filomena zorgde ook voor veel problemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.