skip to Main Content

Hindoe leider in Granada verdacht van machtsmisbruik

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – (Redactie) De 51 jarige Guru Antonio Javier R.P, leider van een Hindoe gemeenschap in Armilla, Granada, wordt door de openbare aanklager aangeklaagd vanwege machtsmisbruik en psychologische mishandeling van zijn volgers. Hij wordt er tevens van verdacht economisch en seksueel misbruik te hebben gemaakt van tientallen trouwe volgers.

Het onderzoek naar de Hindoe leider is afgelopen juni begonnen waarbij zich 22 slachtoffers, 13 vrouwen en 9 mannen, hebben gemeld bij de openbare aanklager in Granada. Volgens haar heeft de Guru deze personen psychologisch zo weten te bewerken dat ze in staat waren alles over te hebben voor hun leider. Hierbij maakte hij onder andere gebruik van Yoga en massage lessen als lokkers.

Volgens de gegevens in het onderzoek mochten sommige leden slechts eenmaal per dag eten en drie uur slapen, dit onder controle van de rest van de volgers. Enkele van hen heeft nu professionele psychologische hulp nodig als gevolg van deze machtsspelletjes. Volgens de openbare aanklager is er niet alleen bewijs van psychologische mishandeling maar ook van fysiek geweld. De Guru heeft met enkele leden seksuele gemeenschap gehad, iets wat deze personen niet konden weigeren.

De aangeklaagde Guru is de Hindoe leider van de in de jaren tachtig opgezette Vaidika Partisana Sangha gemeenschap in Armilla, op slechts 3 kilometer van de stad Granada. (El Pais)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend