skip to Main Content
Burgemeester Alicante neemt ontslag via Facebook

Burgemeester Alicante neemt ontslag via Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sonia1ALICANTE – De burgemeester van Alicante, Sonia Castedo, heeft dinsdag haar ontslag genomen en kondigde dit aan via haar profielpagina op Facebook. Castedo was in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Alicante maar sindsdien regent het aantijgingen van vermeenden fraude en corruptie waarvoor zij in twee gevallen is aangeklaagd.

De 44 jarige Sonia Castedo dacht er al langer over om ontslag te nemen maar heeft gewacht om dat te doen tot 23 december, haar verjaardag. Daarnaast liet zij haar ontslag ten eerste weten aan de rest van de wereld via Facebook waar ij op haar persoonlijke profiel een bericht plaatste. Dat is niet helemaal in goede aarde gevallen bij veel andere politici in Alicante, met name bij de oppositie. Zij vinden dat het al te lang heeft geduurd voordat zij ontslag nam.

Met name haar relatie met bouwondernemer Enrique Ortiz heeft veel vraagtekens geplaatst bij haar optreden als burgemeester. Zo werden bestemmingsplannen gewijzigd in het voordeel van de wijk Rabasa waardoor daar gebouwd kon worden. Specifiek gezien wordt Sonia Castedo verdacht van handelen met voorwetenschap, omkoping en machtsmisbruik in meerdere vermeenden onrechtmatigheden in het ontwerp van de bestemmingsplannen in het voordeel van Ortiz.

De Partido Popular (PP) staat nog steeds achter de burgemeester en wilde haar zelfs weer op de verkiezingslijst zetten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De president van de Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, heeft meerdere keren openlijk het vertrouwen in Sonia Castedo uitgeroepen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken