skip to Main Content
Aardbeving van 3,6 graden op de schaal van Richter gevoeld nabij de stad Almería

Aardbeving van 3,6 graden op de schaal van Richter gevoeld nabij de stad Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De provincie Almería heeft te maken gehad met een aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter die door veel inwoners gevoeld werd. De beving had als epicentrum de gemeente Pechina, niet ver van de stad Almería en vond plaats om 22.32 uur zaterdagavond. Volgens de 112 nooddienst kregen zij veel telefoontjes binnen van verontruste mensen maar zijn er geen meldingen binnengekomen van schade of persoonlijk letsel.

Volgens de 112 noodservice kwamen er telefoontjes binnen van inwoners uit de gemeentes Pechina waar het epicentrum lag, Benahadux, Rioja, Viator, Alhama de Almería, Huércal de Almería en de stad Almería zelf. Er zijn echter ook meldingen binnengekomen vanuit het verder gelegen Aguadulce, Roquetas de Mar en El Ejido. Volgens het Nationale Geografisch Instituut (IGN) duurde de aardbeving slechts enkele seconden en vond deze plaats op 11 kilometer diepte ten zuidwesten van de gemeente Pechina.

Het is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn dat er een aardbeving plaatsvindt in de provincie Almería aangezien er in deze regio net zoals de rest van Andalusië maar ook in Murcia, Comunidad Valenciana, Catalonië en vele andere plaatsen in Spanje op jaarbasis duizenden kleine tot redelijk grote aardbevingen plaatsvinden. De meeste bevingen hebben krachten die niet verder komen dan 2 op de schaal van Richter en worden niet vermeld in de pers en vaak ook niet gevoeld door de inwoners. Af en toe echter komen er aardbevingen voor die zwaarder zijn dan 3 op de Richter schaal die dan ook gevoeld worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zijn erg blij met uw berichten in en over Spanje. Verblijven elk jaar 6 weken in de buurt van Malaga Ook dit jaar weer met eigen auto naar toe gereden heerlijke temp daar doen we voor

    1. Dus Theo lekkere temp. dan weet dus ook dat bij een heldere lucht en verkeerde wind je best een lange onderbroek kunt dragen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken