Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp

Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp
Beeld: Redactie SpanjeVandaag

Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CASTELLÓN – Net zoals elk jaar heeft het wereldbekende chocolade merk Ferrero Rocher tijdens de ‘Gran Fiesta de la Luz’ competitie een dorp uitgekozen waar de kerstverlichting op spectaculaire wijze is aangedaan. In de editie 2020 wist Astorga in Castilië en León te winnen en in de editie 2021 is de winnaar het dorp Peñiscola aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) geworden.

Pesñiscola is niet alleen door Ferrero Rocher geheel aangekleed voor de kerst en schittert met de duizenden kerstlichtjes maar zal ook op het televisiekanaal Telecinco de plaats zijn waar oud op nieuw wordt gevierd. In de editie 2021 deden de volgende vier dorpen mee: Peñíscola (Castellón), Beas (Huelva), Briviesca (Burgos) en Las Navas del Marqués (Ávila). Peñiscola wist echter te winnen en dus is het dorp waar ooit ‘The Game of Thrones’ werd opgenomen nu ook hét kerstdorp van Spanje.

Van de vier kanshebbers was Peñiscola bij de meeste Nederlanders en Belgen het bekendste dorp. Peñiscola ligt prachtig aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) en staat bekend vanwege het oude dorp met het Papa Luna kasteel op het schiereiland. Met de kerst is er een gezellige kerstmarkt in het centrum van het dorp en bij het kasteel. 

Vanwege de corona-pandemie en regionale maatregelen is de kerstmarkt dit jaar in een ‘light’-versie te bekijken maar de duizenden lichtjes die de bezoeker vanaf de Plaza de Bous, door de dikke kasteelmuren via de Plaza de Santa María de Calle Mayor en Calle Saiz de Carlos het dorp begeleiden maakt veel goed.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.