Search
menu
Search

Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp

Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp
Beeld: Redactie SpanjeVandaag

Peñiscola gekozen tot Ferrero Rocher kerstdorp

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Net zoals elk jaar heeft het wereldbekende chocolade merk Ferrero Rocher tijdens de ‘Gran Fiesta de la Luz’ competitie een dorp uitgekozen waar de kerstverlichting op spectaculaire wijze is aangedaan. In de editie 2020 wist Astorga in Castilië en León te winnen en in de editie 2021 is de winnaar het dorp Peñiscola aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) geworden.

Pesñiscola is niet alleen door Ferrero Rocher geheel aangekleed voor de kerst en schittert met de duizenden kerstlichtjes maar zal ook op het televisiekanaal Telecinco de plaats zijn waar oud op nieuw wordt gevierd. In de editie 2021 deden de volgende vier dorpen mee: Peñíscola (Castellón), Beas (Huelva), Briviesca (Burgos) en Las Navas del Marqués (Ávila). Peñiscola wist echter te winnen en dus is het dorp waar ooit ‘The Game of Thrones’ werd opgenomen nu ook hét kerstdorp van Spanje.

Van de vier kanshebbers was Peñiscola bij de meeste Nederlanders en Belgen het bekendste dorp. Peñiscola ligt prachtig aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) en staat bekend vanwege het oude dorp met het Papa Luna kasteel op het schiereiland. Met de kerst is er een gezellige kerstmarkt in het centrum van het dorp en bij het kasteel. 

Vanwege de corona-pandemie en regionale maatregelen is de kerstmarkt dit jaar in een ‘light’-versie te bekijken maar de duizenden lichtjes die de bezoeker vanaf de Plaza de Bous, door de dikke kasteelmuren via de Plaza de Santa María de Calle Mayor en Calle Saiz de Carlos het dorp begeleiden maakt veel goed.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?