Search
menu
Search

Vrouw heeft na internet-date een man vermoord, verbrand en begraven in Galicië

Vrouw heeft na internet-date een man vermoord, verbrand en begraven in Galicië
Beeld: Video / screenshot

Vrouw heeft na internet-date een man vermoord, verbrand en begraven in Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OURENSE – Het kleine dorp Cortegada in de provincie Ourense in Galicië met slechts 1.000 inwoners lijkt de scène te zijn geworden van een spannende thriller televisieserie, ware het niet dat dit een echt gebeurd luguber verhaal is. Een 26-jarige vrouw heeft een 53-jarige man waarmee zij een internet-date had niet alleen gedrogeerd en verstikt met een kussen maar daarna ook zijn lichaam verbrand en gedeeltelijk begraven.

Een luguber einde van het jaar in het 1.000 inwoners tellende dorp Cortegada in Galicië. De 26-jarige Cristina R.V. heeft ervoor gezorgd dat dit dorp in de provincie Ourense plots de scène lijkt te zijn geworden van een spannende thriller. Maar Cristina heeft haar moord echter in het echte leven uitgevoerd. In eerste instantie ontkende zij dit maar later gaf ze aan een psychiater toe dat zij een 53-jarige man heeft vermoord, verband en begraven.

Het verhaal begint eind augustus toen de 53-jarige José María R.Z. vanuit Barcelona voor een internet-date naar Galicië reisde om daar een intieme relatie te hebben met de 26-jarige Cristina R.V. Maar enkele dagen na het vertrek meldde zijn moeder in Barcelona dat ze geen contact meer kon krijgen met haar zoon en deed ze op 27 augustus bij de politie aangifte van verdwijning.

De Catalaanse politie nam contact op met de collega’s van de Guardia Civil in Ourense die op onderzoek uit gingen. De laatste bewegingen werden gevolgd via het mobiele telefoonsignaal waardoor ze bij de woning van de 26-jarige Cristina in Cortegada terecht kwamen. Zij bekende dat ze de 53-jarige José María had opgehaald bij het vliegveld van Vigo waar ze samen naar de woning van de vrouw waren gegaan om enkele dagen samen door te brengen.

Maar volgens de vrouw had het stel, dat elkaar alleen via een dating website kende, een discussie waarna de man volgens Cristina verschillende pillen innam waaronder anxiolytica om de angst te verminderen. De politie vermoedde op dat moment nog niets en dacht niet eens aan een moord totdat men Cristina ging verhoren.

In een eerste versie van Cristina’s verhaal zegt de 26-jarige vrouw dat zij José Maria bewusteloos op de bank aantrof en nadat ze geverifieerd had dat hij was overleden besloot ze in paniek om het lichaam te verbergen in plaats van een ambulance of de politie te bellen. Later gaf ze toe dat ze uit angst het lichaam van de man had verbrand met een ontvlambare vloeistof en daarna delen van het lichaam had begraven in haar tuin en andere delen in de Miño-rivier had gegooid.

Na de vondst van een voet in de tuin van de woning van de aangehouden vrouw werd er nogmaals een verhoor uitgevoerd waarbij de vrouw uiteindelijk aan een psychiater opbiechtte dat ze de man had vermoord. Cristina meldde dat ze na een heftige discussie de man drugs had gegeven om hem te laten slapen om hem daarna met een kussen te verstikken. Daarna besloot ze het lichaam van de man te verbranden en de resten van het stoffelijk overschot in de tuin, omgeving en rivier te verspreiden. De reden van de ruzie is onbekend.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?