skip to Main Content

Armoederisico voor één op de vijf Spaanse gepensioneerden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Uit een onderzoek van de Spaanse belastingdienst blijkt dat 20% van de Spaanse gepensioneerden het risico loopt op relatieve armoede. Spanje bevindt zich met dit cijfer onder de landen van de Europese Unie met het hoogste percentage arme gepensioneerden. Het onderzoek werd vandaag gepubliceerd door de afdeling Ghesta van de overheid, met het oog op de aanstaande presentatie van de hervormingen van de Spaanse pensioenen.

1000 euro

Slechts zeven landen staan er slechter voor: Finland (21,7%), Verenigd Koninkrijk (24%), Litouwen (27,6%), Bulgarije (36,5%), Estland (37,9%), Cyprus (47,8%) en Letland (51,2%). In de analyse van Ghesta staat verder dat 77% van de Spaanse gepensioneerden minder dan 1000 euro per maand ontvangt aan pensioen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend