skip to Main Content

Spaanse overheid zet vakbonden onder druk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse overheid voert de druk op bij de vakbonden met als doel aanstaande vrijdag het volledige hervormingsplan betreffende het penioenstelsel te presenteren. De Spaanse minister van werk gaf aan dat het de bedoeling is om aanstaande vrijdag de plannen te presenteren aan het kabinet. De twee belangrijkste vakbonden in Spanje, de UGT en de CCOO, zijn tegen de plannen van de regering om de pensioenleeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.

Ze voeren de druk behoorlijk op met de dreiging opnieuw een algemene staking te organiseren als de overheid de hervormingen doordrukt. De onderhandelingen gaan moeizaam. Algemeen secretaris CCOO, Ignacio Fernandez Toxo liet al weten het bereiken van een akkoord een zeer moeilijke en wellicht onmogelijke opgave zal worden.

Druk

Premier Zapatero wil met een gewijzigd pensioenstelsel in zijn land de druk bij nerveuze investeerders weg halen. ‘We moeten maatregelen nemen’, zo zei hij tijdens de onderhandelingen. ‘De grootste generatie in de geschiedenis van Spanje gaat binnenkort met pensioen’. Dit betekent een enorme druk op het sociale zekerheidsstelsel, zo gaf Zapatero aan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend