skip to Main Content

Veel regen en problemen op de Canarische eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) In het Zuiden van Gran Canaria heeft San Bartolomé de Tirajana de meeste regen ontvangen, de regenmeters in de gemeente hebben 82 liter per m² geregistreerd. In San Mateo was dit 33 liter per m².  De regen heeft in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari 2011 gezorgd voor enkele gedeeltelijke –  en algeheel afgesloten wegen. Ook hebben zich lichte overstromingen en steenlawines voorgedaan, zonder persoonlijke ongelukken.

In de loop van dinsdag  25 januari 2011 is er op de Archipel tot 18:00 uur 30 liter neerslag  per m²/per uur geregistreerd, die gepaard ging met sterke rukwinden.

Op Tenerife zijn diverse wegen afgesloten vanwege de sneeuw op de Teide  en vanwege de gevaarlijke situatie raadt het Eilandbestuur iedereen af, om de vulkaan  op te gaan.

Op  de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura heeft de regen gezorgd voor steenval en  daardoor blokkades van diverse wegen, hoewel het verkeer ondertussen weer geheel , of gedeeltelijk kan doorstromen.

Op de ander eilanden hebben zich steenlawines en overstromingen voorgedaan die er in de ochtendoren voor zorgden, dat de telefoon bij 112 weer eens roodgloeiend stond.

Op Fuerteventura is voorlopig de komende dagen de weg naar Ajuy afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via een andere route.

Voor woensdag 26 januari 2011 blijft de alarmfase Geel tot middernacht gehandhaafd voor sterke golfslag op Fuerteventura , Lanzarote, Noord Tenerife en Gran Canaria.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend