Search
menu
Search

Meeste bezoekers van de Caminito del Rey bij Málaga komen uit Andalusië en Nederland

Oeps ... foto ontbreekt!

Meeste bezoekers van de Caminito del Rey bij Málaga komen uit Andalusië en Nederland

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het beroemde wandelpad El Caminito del Rey heeft de cijfers bekendgemaakt over maanden juli, augustus en september 2016. Hierbij wordt vooral gekeken naar de nationaliteiten van de bezoekers aan het natuurwandelpad tussen El Chorro (Álora) en de gemeente Ardales, provincie Málaga. Het valt op dat het merendeel van de wandelaars uit Andalusië zelf komt, hoofdzakelijk uit de provincies Málaga, Cádiz en Sevilla. Daarnaast staan ook de Catalanen in de top 10 van bezoekers en is er gekeken naar de internationale wandelaars.

Volgens de organisatie van de Caminito del Rey wordt de top 10 lijst aangevoerd door Andalusiërs uit verschillende provincies gevolgd door inwoners van de provincie Málaga en dan de Catalanen. De grootste groep in Andalusië wonende wandelaars waren de inwoners van de provincie Málaga zelf maar deze worden gevolgd door de inwoners van de provincie Sevilla en daarna de provincies Cádiz, Granada en Córdoba. Na de Catalanen staan de inwoners van de acht provincies in de deelstaat Castilla y León op de lijst gevolgd door de Basken, inwoners van Murcia, Comunidad Valenciana, Galicië en Castilla-La Mancha

Internationaal

Naast de Spanjaarden zijn er uiteraard ook veel buitenlandse geïnteresseerden naar de Caminito del Rey gekomen waarbij er 65 nationaliteiten zijn geregistreerd. De grootste groep buitenlanders die de wandeling in het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied lopen zijn de Nederlanders gevolgd door de Britten, Fransen, Duitsers en de Belgen. Daarna volgen wandelaars uit zo’n beetje alle Europese landen zoals Portugal, Ierland, Italië en ook de Scandinavische landen. Ook zijn er veel wandelaars afkomstig uit Japan, Zuid Korea, China, Maleisië, Koeweit en de Verenigde Staten – (Remco Stoffer)

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?