skip to Main Content
Opnieuw een bevestiging van zwart geld bij de Partido Popular in Valencia

Opnieuw een bevestiging van zwart geld bij de Partido Popular in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Men kan wel zeggen dat de personen die in het getuigenbankje zitten tijdens het proces in Valencia over de illegale partijfinanciering van de Partido Popular dit keer een boekje open doen over wat er zich precies allemaal afspeelde bij de politieke partij in de Comunidad Valenciana. Na de drie kopstukken van het Gürtel fraude- en corruptie schandaal was het deze woensdag de beurt aan Ricardo Costa die net zoals zijn voorgangers de beschuldigende vinger wijst naar de ex-regiopremier Francisco Camps, ooit zijn baas en het lievelingetje van Mariano Rajoy.

Na de diverse zakenmensen en ondernemers die reeds hebben toegegeven dat ze steekpenningen en zwart geld hebben betaald aan de PP partij in de Comunidad Valenciana, en de getuigenverklaringen van de hoofdpersonen in diverse rechtszaken Francisco Correa, Pablo Crespo en Álvaro Pérez, heeft ook de ooit rechterhand van de regiopremier Ricardo Costa opgebiecht en zegt hij dat hij gehandeld heeft in opdracht van Francisco Camps. Deze bevestiging is een 90 graden ommekeer van eerdere verklaringen waarin hij dus geloven heeft.

Ooit was Ricardo Costa de nummer twee van de PP partij in de Comunidad Valenciana en werkte hij nauw samen met de ex-regiopremier Francisco Camps. Het waren de hoogtijdagen van de PP in Valencia en dat werd overduidelijk met enorme partijcongressen, verkiezingscampagnes, feesten etc. Dat dit alles ook betaald moest worden moge duidelijk zijn en nu blijkt dat dit hoofdzakelijk werd gedaan met zwart geld.

Camps

Alle getuigen die tot nu toe in de hoorzitting in Valencia voor de rechter zijn verschenen hebben verklaard dat Camps de man was die alles bedacht heeft en hij de opdrachten gaf. Francisco Camps zal volgende week voor de rechter verschijnen maar niet als verdachte maar als getuige. Uiteraard heeft een reactie van Camps niet lang op zich laten wachten en zegt hij dat het allemaal leugens zijn en hij gebruikt wordt om de schuld op te schuiven terwijl hij onschuldig is.

Rajoy

Ten tijde van deze frauduleuze zaakjes in de Comunidad Valenciana was de Spaanse minister-president Mariano Rajoy de partijleider en dus eigenlijk de hoofdverantwoordelijke van alles wat er binnen zijn partij gebeurde. Rajoy heeft tijdens de glorieuze jaren in Valencia herhaaldelijk zijn vertrouwen uitgesproken in zijn vriend en grote voorbeeld Francisco Camps.

De vraag is dus, wat wist Rajoy wel en wat wist Rajoy niet. Zelf verscheen Rajoy deze woensdag op de radio en zegt hij dat hij van niets wist, hij wist niets af van al dat zwarte geld. Hoe dan ook, zegt Rajoy, diegene die voor deze fraude verantwoordelijk zijn, werken niet meer als politicus. Meer wilde Rajoy niet kwijt over deze zaak waar zijn partij al meer dan genoeg antwoord op heeft gegeven, aldus Rajoy.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Feitelijk is het minstens zo erg als hij hier echt niets van wist, want dan was hij wel héél slecht op de hoogte van de wijze waarop het een en ander financieel geregeld werd. Als hij zich daar achter denkt te kunnen verschuilen is dat bijzonder dom, want dan geeft hij aan dat hij de controle dus gewoon kwijt is. De man zijn verantwoordelijkheid eens nemen en ontslag nemen. Zonder hem kan het gewoonweg niet nog slechter of corrupter worden …………..

  2. Als gewone burger zou je dat eens moeten zeggen ik weet van niets (Rajoy) laat ons niet lachen krijg er buik krampen van

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken