Frankrijk sluit diverse grensovergangen met Spanje vanwege terrorisme en migratie

Frankrijk sluit diverse grensovergangen met Spanje vanwege terrorisme en migratie
Beeld: Europa Press

Frankrijk sluit diverse grensovergangen met Spanje vanwege terrorisme en migratie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al sinds de eerste week van dit jaar heeft Frankrijk besloten diverse grensovergangen met Spanje te sluiten. Dat heeft niets te maken met de Covid-pandemie of het feit dat Fransen naar Spanje rijden maar het heeft alles te maken met een terroristische dreiging en de clandestiene immigratie.

Frankrijk heeft in samenspraak met de Spaanse autoriteiten begin januari al besloten diverse grensovergangen te sluiten. Het gaat om wegen in Catalonië, Aragón, Navarra en Baskenland waar de grensovergangen in sommige gevallen voor onbepaalde tijd en in sommige gevallen alleen in de avonduren gesloten zijn.

De grensovergangen die gesloten zijn gelegen op zogenaamde secundaire wegen en dus niet op de hoofdwegen waardoor onder andere het vrachtverkeer er niet zo heel veel last van heeft. Bij de grote wegen zijn wel extra grenscontroles aan de Franse en ook vaak aan de Spaanse kant.

In principe zouden alle grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje gesloten zijn behalve de twee grote in Irun in Baskenland en La Junquera in Catalonië. 

Maar zoals in de regionale krant van Aragón te lezen is, zijn de grensovergangen van Somport (tunnel en bergpas), El Portalet (bij Formigal) en de tunnel van Bielsa wel geopend. Alleen de tunnel van Bielsa-Aragnouet wordt ‘s nachts tussen 22 en 6 uur gesloten sinds 15 januari wat te maken heeft met het vrachtverkeer.

In Navarra wordt geschreven dat de grensovergangen van Valcarlos, Ibardin en Dantxarinea open blijven maar die van Puerto de Lizuniaga, Puerto de Lizarrieta, Carretera de Sare – Venta Berrouet, Puerto de Ispeguy, Los Aldudes  en Puerto de Larrau – La Pierre Saint Martin gesloten zijn.

In Baskenland zijn de grensovergangen van Irun, Puente de Santiago en Biriatu geopend.

In Catalonië heeft men de grensovergangen Banyuls, Coustouges en Manrell-Las Illas, Aja tussen Palau de Cerdanya en Puigcerdà en de weg van Vignole Enveitg gesloten. In de Vall d’Aran (Lerida) is de grensovergang met Frankrijk ook gesloten. De grensovergangen die het meeste gebruikt wordt en ook het drukste is wat betreft het vrachtverkeer is La Junquera en die is gewoon geopend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.