menu: rubrieken, zoeken & meer

Opnieuw één corona-besmetting Nieuw Zeeland na bezoek aan Spanje en Nederland

Opnieuw één corona-besmetting Nieuw Zeeland na bezoek aan Spanje en Nederland
Beeld: 123rf

Opnieuw één corona-besmetting Nieuw Zeeland na bezoek aan Spanje en Nederland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nee, we heten niet plotseling Nieuwzeelandvandaag maar het nieuws dat voor het eerst sinds november 2020 er weer één persoon positief is getest op corona in Nieuw Zeeland is wereldnieuws geworden. En toch heeft het iets met Spanje te maken want de vrouw die positief is getest was daarvoor in Spanje en Nederland op bezoek.

Nieuw Zeeland staat bekend als een van de landen waar de autoriteiten het beste zijn omgegaan met de corona-crisis. Het is zelfs zo dat het hele land sinds 18 november 2020 geen positieve coronatests heeft gemeld. Maar aan die mooie reeks is nu een einde gekomen.

Op zondag werd bekend gemaakt dat er in het hele land met circa 5,1 miljoen inwoners één nieuwe corona besmetting bij is gekomen. De ‘schuldige’ is een 56-jarige vrouw die na een reis in Europa terugkeerde naar Nieuw Zeeland. De geïnfecteerde vrouw vloog van Londen via Singapore naar Auckland maar was daarvoor op bezoek in zowel Spanje als Nederland.

Natuurlijk is het niet bekend waar de 56-jarige vrouw geïnfecteerd is geraakt maar frappant is natuurlijk wel dat ze in Spanje en Nederland is geweest. De vrouw is nu in een 14-daagse quarantaine geplaatst die ze uitzit in een hotel in Auckland.

Het aantal positieve coronatests is inclusief het nieuwste corona-geval nu gestegen naar 2.280 in heel Nieuw Zeeland waar ook 25 personen om zijn gestorven met of als gevolg van Covid-19. 

De regering heeft tevens bekend gemaakt dat ze alle 5,1 miljoen inwoners gaan vaccineren en daarvoor hebben ze 18 miljoen vaccins gekocht, verdeeld in 10,7 miljoen Novavax, 7,6 miljoen AstraZeneca, 5 miljoen Janssen en 750.000 Pfizer vaccins.