Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona

Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona
Beeld: @BCN_Bombers / twitter

Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona

BARCELONA – Bij een uitslaande brand in een grote dierenspeciaalzaak in de wijk Sants in Barcelona zijn honderden dieren om het leven gekomen. De oorzaak van de brand is nu nog niet bekend en de brandweer is nog bezig met het nablussen en controleren van de schade aan het gebouw. Wat wel zeker is, is dat in de winkel honderden dieren aanwezig waren tijdens de brand.

De brand werd rond 23 uur maandagavond gemeld waarna de brandweer in Barcelona met 10 brandweereenheden uitrukte om de brand in de dierenspeciaalzaak aan de Rambla del Badal in de wijk Sants te blussen. De inwoners van het gebouw zelf en omliggende gebouwen moesten uit voorzorg en vanwege de rookontwikkeling geëvacueerd worden terwijl alle wegen werden afgesloten. De brandweer was pas om 5.30 uur dinsdagmorgen klaar met het bluswerk.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de dierenspeciaalzaak Mon Animal. Het gaat om een grote winkel die met name gespecialiseerd is in vogels, vissen en reptielen. Het merendeel van de honderden omgekomen dieren waren dan ook vissen, reptielen en vogels die met geen mogelijkheid aan de vlammenzee konden ontsnappen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.