Search
menu
Search

Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona

Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona
Beeld: @BCN_Bombers / twitter

Honderden dieren overleden bij brand in dierenspeciaalzaak in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Bij een uitslaande brand in een grote dierenspeciaalzaak in de wijk Sants in Barcelona zijn honderden dieren om het leven gekomen. De oorzaak van de brand is nu nog niet bekend en de brandweer is nog bezig met het nablussen en controleren van de schade aan het gebouw. Wat wel zeker is, is dat in de winkel honderden dieren aanwezig waren tijdens de brand.

De brand werd rond 23 uur maandagavond gemeld waarna de brandweer in Barcelona met 10 brandweereenheden uitrukte om de brand in de dierenspeciaalzaak aan de Rambla del Badal in de wijk Sants te blussen. De inwoners van het gebouw zelf en omliggende gebouwen moesten uit voorzorg en vanwege de rookontwikkeling geëvacueerd worden terwijl alle wegen werden afgesloten. De brandweer was pas om 5.30 uur dinsdagmorgen klaar met het bluswerk.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de dierenspeciaalzaak Mon Animal. Het gaat om een grote winkel die met name gespecialiseerd is in vogels, vissen en reptielen. Het merendeel van de honderden omgekomen dieren waren dan ook vissen, reptielen en vogels die met geen mogelijkheid aan de vlammenzee konden ontsnappen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?