Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting

Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting
Beeld: SpanjeVandaag

Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting

VALENCIA – Als het aan de regionale premier Ximo Puig ligt van de Valencia regio, dan wordt de coronapas-verplichting voor het betreden van de binnenruimtes van de horeca met minstens 15 dagen verlengd. Op 31 januari moet deze regionale coronapas-verplichting eigenlijk vervallen maar de regionale premier heeft uit voorzichtigheid toch een verlenging gevraagd aan het regionale Hooggerechtshof.

Sinds 4 december 2021 moet je in de Valencia regio, bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, een coronapas laten zien in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

Op 24 december 2021 werd het gebruik van de coronapas uitgebreid naar alle openbare ruimten waar iets genuttigd kan worden zoals bioscopen, circussen maar ook binnen-zwembaden, sportruimtes en sportscholen.

Deze coronapas-verplichting geldt in principe tot en met 31 december maar als het aan de regionale overheid ligt moet dat met tenminste 15 dagen worden verlengd. Om dat te kunnen doen is het verzoek reeds naar het regionale Hooggerechtshof gestuurd.

Wat is de ‘pasaporte Covid’?

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code). Inwoners van de Valencia regio kunnen hun ‘Certificado COVID Digital de la UE’ via DEZE WEBSITE  downloaden en uitprinten of als PDF opslaan op de smartphone. Om het document aan te vragen heb je een SIP-nummer nodig van de Sociale Zekerheidskaart, moet je de geboortedatum invullen en krijg je een SMS om je identiteit te bevestigen. BELANGRIJK: alleen een Spaans mobiel nummer is geldig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.