menu: rubrieken, zoeken & meer

Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting

Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting
Beeld: SpanjeVandaag

Regionale overheid Valencia regio wil na 31 januari verlenging coronapas-verplichting

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Als het aan de regionale premier Ximo Puig ligt van de Valencia regio, dan wordt de coronapas-verplichting voor het betreden van de binnenruimtes van de horeca met minstens 15 dagen verlengd. Op 31 januari moet deze regionale coronapas-verplichting eigenlijk vervallen maar de regionale premier heeft uit voorzichtigheid toch een verlenging gevraagd aan het regionale Hooggerechtshof.

Sinds 4 december 2021 moet je in de Valencia regio, bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, een coronapas laten zien in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

Op 24 december 2021 werd het gebruik van de coronapas uitgebreid naar alle openbare ruimten waar iets genuttigd kan worden zoals bioscopen, circussen maar ook binnen-zwembaden, sportruimtes en sportscholen.

Deze coronapas-verplichting geldt in principe tot en met 31 december maar als het aan de regionale overheid ligt moet dat met tenminste 15 dagen worden verlengd. Om dat te kunnen doen is het verzoek reeds naar het regionale Hooggerechtshof gestuurd.

Wat is de ‘pasaporte Covid’?

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code). Inwoners van de Valencia regio kunnen hun ‘Certificado COVID Digital de la UE’ via DEZE WEBSITE  downloaden en uitprinten of als PDF opslaan op de smartphone. Om het document aan te vragen heb je een SIP-nummer nodig van de Sociale Zekerheidskaart, moet je de geboortedatum invullen en krijg je een SMS om je identiteit te bevestigen. BELANGRIJK: alleen een Spaans mobiel nummer is geldig.