skip to Main Content

28 februari is in Andalusië feestdag “Día de Andalucía”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) Andalusië viert feest op 28 februari en er worden veel activiteiten georganiseerd overal in de autonome deelstaat. Waarom viert Andalusië dan feest? Día de Andalucía is de dag waarop in 1980, precies 30 jaar geleden, via een referendum de onafhankelijkheid van de autonome deelstaat werd afgeroepen en dat is reden voor feest. De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht veel verkeer op de wegen in en naar Andalusië en houdt rekening met zo’n 750.000 voertuigen tussen vrijdag en dinsdag. Aangezien 28 februari op een maandag valt zullen veel Spanjaarden een lang weekend genieten van het feest.

Veel dorpen en steden organiseren deze dag activiteiten voor jong en oud zoals fietstochten, wandelingen, muziek, theater etc. Musea zijn vaak gratis te bezoeken, ook het Picasso museum in Málaga en er wordt veel gedanst, voornamelijk natuurlijk de Flamenco.

In stadsparken zal muziek zijn en kunnen mensen gratis iets te eten of drinken halen, uiteraard typische Andalusische producten. Feliz Día de Andalucía iedereen!!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend