skip to Main Content

Van stierenarena tot winkelcentrum in Barcelona, Arenas gaat eindelijk open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Op 24 maart zal het winkelcentrum Las Arenas in Barcelona eindelijk worden geopend voor publiek, na acht jaren van verbouwing. Het voormalige Plaza de Toros van de Catalaanse hoofdstad werd met een investering van ruim 100 miljoen euro van een eeuwenoud stierenstadion getransformeerd tot een modern winkelcentrum.

Het winkelcentrum telt 116 winkels, verdeeld over zes verdiepingen van in totaal 30.000 vierkante meter. Van het totale oppervlak is nu al 96% bezet, een groot succes volgens de eigenaar van het gebouw, constructiebedrijf Metrovacesa.

Opvallend is dat textielgigant Inditex, van kledingwinkels als Zara en Massimo Dutti zich niet in Las Arenas vestigen. Volgens commercieel directeur van Metrovacesa, Guadalupe López ligt dit aan het kleine formaat van de winkels. Voor enkele andere ketens vormt het ronde gebouw een probleem, omdat ze hun standaard winkelinrichting hierop moeten aanpassen.

Parkeergarage

Ondanks bovengenoemde bezwaren zijn grote merken als Desigual, Mango en Calvin Klein wel aanwezig. Verder is er een Mercadona te vinden, een Nespresso-winkel, een FNAC en diverse restaurants. Vanzelfsprekend zit er in de catacomben van het gebouw een grote parkeergarage.

Bekijk hier de website van het winkelcentrum Arenas.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend