skip to Main Content
CaixaBank ontslaat nog dit jaar 3.000 werknemers

CaixaBank ontslaat nog dit jaar 3.000 werknemers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse CaixaBank, de oude La Caixa, zal nog dit jaar 3.000 werknemers op straat zetten. De bank zelf is nog wel van plan om tot april te onderhandelen met de vakbonden over de condities van de ontslagen maar de beslissing is reeds genomen.

Een van de oorzaken van de massa ontslagen is de fusie van CaixaBank met Banca Cívica en Banco de Valencia. In een verklaring meldt de bank dat zij zich moet aanpassen aan de huidige situatie en de efficiëntie verbeterd moet worden. Een van de middelen om dat te bereiken is een grondige herstructurering waaronder dus ook een vermindering van werknemers om de kosten te drukken.

Aan het einde van 2012 had CaixaBank een personeelsbestand van 32.625 werknemers, dat waren er maar liefst 5.632 meer dan het jaar daarvoor. De reden hiervoor was de overname van de twee eerder genoemde banken wat er tevens toe leidde dat het aantal kantoren en bankfilialen met 1.146 toenam in 2012, van 5.196 in 2011 naar 6.342 in 2012, het grootste filialen netwerk van Spanje.

Gedurende 2012 wist de CaixaBank weliswaar 230 miljoen euro winst te maken maar was dat wel 78,2% minder dan gedurende 2011 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken