skip to Main Content
Nieuwe kustwet Spaanse regering redding voor honderden huizen Costa Blanca

Nieuwe kustwet Spaanse regering redding voor honderden huizen Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De nieuwe kustwet, die de oude van 1988 moet vervangen of moet aanpassen, is afgelopen week door een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd waardoor niet alleen aan de Costa Blanca maar in heel Spanje duizenden woningen kunnen worden gered die anders gedoemd waren tot sloop.

Net zoals op veel andere plaatsen langs de kust van Spanje, zouden ook aan de Costa Blanca honderden woningen moeten worden afgebroken indien men zich zou houden aan de kustwet daterende uit 1988. Dankzij de nieuwe aanpassingen kunnen duizenden woningen gered worden van de sloop, in het bijzonder in de Albufereta en Santa Pola.

In de deze twee plaatsen staan veel woningen die in de jaren zestig of zeventig werden gebouwd onder de toenmalige wetten en normen, als die er al waren toen. Dankzij de kustwet van 1988 zouden deze woningen eigenlijk gesloopt moeten worden vanwege de nabijheid van de kust.

Toch dienden de eigenaren jarenlang de belastingen te betalen maar hadden zij telkens bureaucratische problemen op het moment dat er vergunningen moesten worden aangevraagd voor verbouwingen of indien men de huizen wilde verkopen, simpelweg omdat deze woningen als illegaal werden gezien voor de wet. Vanaf nu echter zullen deze woningen als legaal worden gezien en kunnen de eigenaren hun woningen zonder bureaucratische problemen verbouwen of verkopen.

Andere plaatsen

In het geval van woningen die door de oude kustwet bedreigd werden in Arenales del Sol, Pinet (Elche), Guardamar, Dénia of Xábia zullend e eigenaren voor nog eens 75 jaar een soort van toestemming krijgen om langs de kust te wonen. De eigenaren mogen daarnaast ook hun woningen verbouwen of verkopen zonder al te veel problemen. De woningen zijn weliswaar niet 100% legaal maar worden voor de komende 75 jaar voor sloop beschermd door de nieuwe wet – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken