skip to Main Content
Rajoy volgens Spanjaarden grote winnaar eerste staatsdebat

Rajoy volgens Spanjaarden grote winnaar eerste staatsdebat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen week donderdag en vrijdag werd het eerste grote staatsdebat gehouden waarbij zoals gebruikelijk de minister president Mariano Rajoy en de oppositie, met als leider Alfredo Perez Rubalcaba van de socialistische partij PSOE lijnrecht tegenover elkaar staan.

Ondanks het feit dat de oppositie en dus ook Rubalcaba meer dan genoeg middelen en argumenten heeft om de minister president vanwege zijn beleid en corruptie binnen zijn partij aan te vallen, is het Rubalcaba volgens de Spanjaarden niet gelukt om het staatsdebat te winnen.

Volgens een enquête van het CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) vond 34,6% van de Spanjaarden dat de minister president Mariano Rajoy het staatsdebat heeft gewonnen. Slechts 7,7% van de ondervraagde Spanjaarden zag Rubalcaba als winnaar terwijl een meerderheid van 39,1% vond dat niemand het staatsdebat gewonnen heeft. 23,6% vond dat Rajoy zichzelf redelijk verdedigde terwijl 10,7% dat vond van Rubalcaba.

Wat betreft de inhoud van het staatsdebat vond het merendeel, te weten 76,7% dat er niets nieuws werd verteld en dat er geen vertrouwen is gekweekt over de toekomst of de economie van Spanje. 81,8% vond zelfs dat het debat niet heeft geholpen om het vertrouwen in de politiek te herstellen.

Volgens 57,2% van de ondervraagden gaf Rajoy aan op de hoogte te zijn van de problemen van de Spanjaarden en het land terwijl 40,4% zei dat de minister president geen weet heeft van de echte problemen van de Spanjaarden. Daarnaast vond 65,8% dat Rajoy geen gevoel heeft voor de echte problemen waarmee de Spanjaarden te kampen hebben.

70,6% van de ondervraagden vond dat Mariano Rajoy niet goed zijn boodschap kan overbrengen en slecht communiceert met de inwoners van Spanje. Daarnaast vond 64,9% dat de minister president niet realistische is wat betreft de problemen van Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken