skip to Main Content
Schoonzoon ontkent dat Koningshuis iets te maken heeft met frauduleuze zaken

Schoonzoon ontkent dat Koningshuis iets te maken heeft met frauduleuze zaken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – Afgelopen zaterdag 23 februari, de dag dat heel Spanje verwikkeld was in manifestaties tegen de bezuinigingen van de regering end e corruptie binnen de politiek, moest de schoonzoon van Koning Juan Carlos, Iñaki Urdangarin, voor de tweede keer voor de rechter komen in Palma de Mallorca. Dit keer moest hij zichzelf verdedigen tegen de stroom van aantijgingen van zijn oud collega Diego Torres over het feit dat het Koningshuis end e Infanta Christina betrokken zouden zijn bij het fraudeschandaal.

Al weken komen er steeds berichten naar buiten over een eventuele betrokkenheid van het Spaanse Koningshuis bij de fraude van Instituto Noos waar Iñaki Urdangarin werkzaam was. Hier zouden miljoenen aan publiek geld verduisterd zijn waarbij ook politici schijnbaar betrokken zijn. Als verdediging presenteerde Iñaki’s oud collega Diego Torres enkele malen tientallen e-mails waaruit zou blijken dat én de dochter van Juan Carlos en echtgenote van Iñaki Urdangarin én de Koning Juan Carlos zelf betrokken zouden zijn bij het fraudeschandaal.

Iñaki Urdangarin moest zichzelf zaterdag 23 februari voor de tweede keer melden bij de rechter in Palma de Mallorca en wist te melden dat noch zijn vrouw en Infanta noch het Spaanse Koningshuis ook maar iets van zijn zaakjes afweten en al helemaal geen beslissingen maakten, invloed uitoefenden en geen invloed hadden op het Instituut Noos.

Het is nu aan de rechter om te onderzoeken wie hier nu de waarheid spreekt. Daarnaast is het nog maar de vraag os de Infanta Christina, dochter van Koning Juan Carlos, end e Konings zelf ooit voor de rechter moeten verschijnen. In de theorie is iedereen gelijk voor de wet maar helaas blijkt maar vaak genoeg dat de praktijk anders is, ook in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken