skip to Main Content
Je eigen fort kopen midden in het Cabo de Gata natuurpark aan de kust in Almería is nu mogelijk

Je eigen fort kopen midden in het Cabo de Gata natuurpark aan de kust in Almería is nu mogelijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Voor diegene die altijd al gedroomd hebben om een eigen fort/kasteel te hebben, midden in de natuur en dan ook nog eens grenzend aan de Middellandse Zee is het nu mogelijk om voor 3,3 miljoen euro het Castillo de San Ramón in de gemeente Nijar over te nemen van de huidige eigenaren. Verbouwingen en aanbouw zullen waarschijnlijk niet zijn toegestaan omdat het achttiende eeuwse militaire fort een Bien de Interés Cultural is (cultureel erfgoed).

Het verdedigingsfort is gelegen aan het Rodalquilar strand, vroeger ook bekend als het Playa de los Castillejos, in de gemeente Nijar midden in het Cabo de Gata natuurpark. Koning Carlos III gaf in 1764 opdracht tot de bouw van het fort dat tot doel had de goudvoorraad van de mijnen van Rodalquilar te verdedigen tegen de aanvallen van de Berber-piraten.

Toen het fort lang geleden in gebruik was verbleven er continue minstens 50 militairen die samen met de vier kanonnen (waarvan er nu nog twee van over zijn) de goudmijn en kust verdedigden. Na de Burgeroorlog werd het fort afwisselend bewoond door verschillende politie eenheden totdat het in 1875 door de Spaanse staat werd verkocht aan een private persoon die het fort kocht voor 1.500 Spaanse peseta’s, omgerekend zou dat nu 9,02 euro zijn.

Toen het fort gekocht werd was het in slechte staat met delen van de torens en muren die kapot waren en ingestort op de grond lagen. Het fort werd door de eerste koper verkocht aan iemand anders die het weer doorverkocht aan een derde persoon die een architect was en het fort in 1977 wist over te nemen en het om heeft gebouwd tot een bewoonbaar (vakantie)huis. Op dit moment zijn er zo’n vijftig eigenaren die verenigd zijn in een stichting die het fort beheren en ervoor gezorgd hebben dat het nu een cultureel erfgoed is.

Wat krijg je

Op de speciale website over het fort heeft de makelaar diverse foto’s en meer informatie geplaatst. Op een grondstuk van 33.612 m2 staat de constructie van het fort wat zelf 740 m2 groot is. Het oude militaire fort heeft twee kamers, een keuken, terras met toegang tot het zwembad, de Arabische stortbak en een batterij van twee kanonnen die dienst deden om aanvallen van piraten te weerstaan. Er zijn zonnepanelen voor de elektriciteit (met genoeg zon in Almería) en er is stromend water afkomstig van een eigen put.

Het fort werd door de stichting gebruikt voor bruiloften, feesten, filmopnames etc. en de Junta de Andalucía wil dat de nieuwe eigenaren de woning diverse keren per jaar openstelt voor het publiek aangezien het om een beschermd gebouw gaat, een Bien de Interés Cultural welke beschermd is door de Ley de Patrimonio.

Voor de lezers die een leuke B&B plaats zoeken, een klein hotelletje willen beginnen (als dat mag) of gewoon tijdens de vakantie of als permanente woning willen genieten van een monumentaal militair fort midden in een natuurlijke omgeving en direct aan zee, dan is dit de kans. Je moet wel 3,3 miljoen euro tot beschikking hebben… 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken