10 jaar WhatsApp en 25 miljoen Spaanse gebruikers ‘verslaafd’

10 jaar WhatsApp en 25 miljoen Spaanse gebruikers ‘verslaafd’
Beeld: Pixabay

10 jaar WhatsApp en 25 miljoen Spaanse gebruikers ‘verslaafd’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De meest populaire smartphone app wereldwijd is WhatsApp dat 10 jaar bestaat en meer dan 1,5 miljard gebruikers heeft. Net zoals in Nederland en België wordt WhatsApp in Spanje ook dagelijks veel gebruikt door meer dan 25 miljoen gebruikers.

Het was op 24 februari 2009 dat de bedenker van WhatsApp Jan Koum de smartphone app lanceerde. Enkele maanden later deed zijn vriend Brian Acton mee met het avontuur en langzaamaan werd de app steeds populairder. Sinds 2014 is Facebook de eigenaar van WhatsApp nadat het sociale netwerk van Marck Zuckerberg voor maar liefst 21,8 miljard dollar de app overnam.

In Spanje zijn meer dan 25 miljoen WhatsApp gebruikers waarbij de gemiddelde leeftijd 38,1 jaar is. 52% van de gebruikers is man en 48% is vrouw aldus een onderzoek van IAB Spain. 88% van de Spanjaarden maakt alleen gebruik van WhatsApp via de smartphone terwijl 20% ook de computer (web) versie gebruikt en 16% ook de tablet versie.

Even ter vergelijking, in Nederland zijn 11,9 miljoen WhatsApp gebruikers waardoor dit het meest gebruikte sociale netwerk is want Facebook heeft 10,1 miljoen gebruikers, YouTube 8,7 miljoen gebruikers en Instagram 4,9 miljoen gebruikers.

WhatsApp mag tegenwoordig dan wel verslavend werken waarbij het piepje van een nieuwe berichtje soms belangrijker is dan een persoon die tegenover iemand zit en men tegenwoordig alleen nog oog heeft voor het smartphonescherm maar het heeft ook de manier van communiceren makkelijker en sneller gemaakt.

Zo is het voor Nederlanders en Belgen ook makkelijker, sneller en goedkoper geworden om vanuit Spanje met het thuisfront contact te houden, zowel door het versturen van tekstberichten, gesproken berichten, foto’s, video’s, bellen en videobellen.

Hoe vaak maak jij gebruik van WhatsApp en maak je ook gebruik van WhatsApp om met familie en vrienden in eigen land contact te houden?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.