skip to Main Content
10 jaar WhatsApp en 25 miljoen Spaanse gebruikers ‘verslaafd’
Pixabay

10 jaar WhatsApp en 25 miljoen Spaanse gebruikers ‘verslaafd’

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De meest populaire smartphone app wereldwijd is WhatsApp dat 10 jaar bestaat en meer dan 1,5 miljard gebruikers heeft. Net zoals in Nederland en België wordt WhatsApp in Spanje ook dagelijks veel gebruikt door meer dan 25 miljoen gebruikers.

Het was op 24 februari 2009 dat de bedenker van WhatsApp Jan Koum de smartphone app lanceerde. Enkele maanden later deed zijn vriend Brian Acton mee met het avontuur en langzaamaan werd de app steeds populairder. Sinds 2014 is Facebook de eigenaar van WhatsApp nadat het sociale netwerk van Marck Zuckerberg voor maar liefst 21,8 miljard dollar de app overnam.

In Spanje zijn meer dan 25 miljoen WhatsApp gebruikers waarbij de gemiddelde leeftijd 38,1 jaar is. 52% van de gebruikers is man en 48% is vrouw aldus een onderzoek van IAB Spain. 88% van de Spanjaarden maakt alleen gebruik van WhatsApp via de smartphone terwijl 20% ook de computer (web) versie gebruikt en 16% ook de tablet versie.

Even ter vergelijking, in Nederland zijn 11,9 miljoen WhatsApp gebruikers waardoor dit het meest gebruikte sociale netwerk is want Facebook heeft 10,1 miljoen gebruikers, YouTube 8,7 miljoen gebruikers en Instagram 4,9 miljoen gebruikers.

WhatsApp mag tegenwoordig dan wel verslavend werken waarbij het piepje van een nieuwe berichtje soms belangrijker is dan een persoon die tegenover iemand zit en men tegenwoordig alleen nog oog heeft voor het smartphonescherm maar het heeft ook de manier van communiceren makkelijker en sneller gemaakt.

Zo is het voor Nederlanders en Belgen ook makkelijker, sneller en goedkoper geworden om vanuit Spanje met het thuisfront contact te houden, zowel door het versturen van tekstberichten, gesproken berichten, foto’s, video’s, bellen en videobellen.

Hoe vaak maak jij gebruik van WhatsApp en maak je ook gebruik van WhatsApp om met familie en vrienden in eigen land contact te houden?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik gebruik Whatsapp heel af en toe om mijn vrouw een bericht te sturen en met nieuwjaars nacht om iedereen een nieuwjaars groet te sturen en verders doet ik er niets mee. Ik gebruik wel dagelijks Skype op de computer zo kan ik ook wat naar mijn vrouw typen op haar werk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken