Demonstratie tegen stierenvechten tijdens de Fallas feesten in Valencia

Demonstratie tegen stierenvechten tijdens de Fallas feesten in Valencia
Beeld: Pacma

Demonstratie tegen stierenvechten tijdens de Fallas feesten in Valencia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) heeft afgelopen zaterdag tijdens de start van de Fallas feesten in Valencia gedemonstreerd tegen de in hun ogen massamoord van 72 stieren tijdens de populaire Fallas feesten. Het doel van PACMA is om opnieuw een bloedbad te voorkomen al zal dit niet zo snel veranderen in Spanje.

Volgens PACMA waren er zaterdag honderden personen op de been om in het centrum van Valencia te demonstreren tegen de dood van 72 stieren die tijdens het stierenvechten tijdens de Fallas feesten voor vertier vermoord worden.

Op het Plaza de la Virgen hadden de demonstranten posters gelegd met daarop de namen van de stieren die binnenkort niet meer zullen leven. Daarnaast werden er 73.000 handtekeningen voor een einde van de feesten met stieren in Valencia overhandigd. (bekijk HIER de foto’s van de demonstratie in Valencia)

PACMA wil dat het stierenvechten voor eens en altijd ophoudt in Spanje en zal er alles aan doen om dat op politieke en sociale wijze voor elkaar te krijgen. De demonstratie was dan ook niet slechts een demonstratie tegen het stierenvechten in Valencia maar ook een pre-verkiezingscampagne om stemmen binnen te halen. Daarbij geeft PACMA aan dat ze niet werken om te winnen bij de komende verkiezingen maar wel om een betere toekomst voor de volgende generatie te bewerkstelligen.

PACMA staat alleen in de strijd tegen het stierenvechten en alle festiviteiten waarbij stieren betrokken zijn (tauromaquia) aangezien alle andere partijen zoals de PSOE en Podemos er wel over praten maar niet tot actie overgaan. Aan de andere kant staan dan weer de politieke partijen PP, Ciudadanos en VOX die voorstanders zijn van de tauromaquia en dit zelfs willen beschermen door het Cultureel Erfgoed te noemen.

In Valencia wordt het doden van de stieren ook aangemoedigd en gesteund met geld van alle inwoners, voor- en tegenstanders. Zo steunen de partijen PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida, València en Comú-Podem het stierenvechten in de arena, het Taurino museum en de Escuela Taurina school voor jonge aspirant stierenvechters.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.