1.000 toeristen geïsoleerd vanwege coronavirus in hotel Tenerife (2020)

1.000 toeristen geïsoleerd vanwege coronavirus in hotel Tenerife
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – In het zuiden van Tenerife in de badplaats Adeje worden sinds dinsdagmorgen rond de 1.000 toeristen in een hotel geïsoleerd. De reden daarvoor is dat een Italiaanse arts na opname in het ziekenhuis positief is getest op het gevreesde coronavirus. Onder de toeristen bevinden zich tenminste 110 Belgen die op het Canarische Eiland op vakantie zijn.

Een Italiaanse arts is dinsdagmorgen opgenomen in het ziekenhuis op Tenerife omdat hij positief is getest op het coronavirus. Daarmee is de Italiaan de derde besmette persoon geworden in Spanje sinds dat de Covid-19 (nieuwe naam) crisis is begonnen. 

Volgens de Spaanse pers maakt deze Italiaanse man het goed en worden twee families die samen met de Italiaanse arts op vakantie zijn getest. De besmette arts en zijn echtgenote waren reeds een week op vakantie in het hotel.

De eerste twee besmette personen waren tevens buitenlandse toeristen, te weten een Duitser op La Gomera (Canarische Eilanden) en een Engelsman op Mallorca (Balearen). Deze laatste twee zijn reeds uit het ziekenhuis ontslagen en zijn alweer een week terug in eigen land.

In het Hotel H10 Costa Adeje Palace in het zuiden van Tenerife ging het echter mis omdat een Italiaanse toerist met het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis. Uit voorzorg hebben de autoriteiten het hotel met daarin alle personeelsleden en zo’n 1.000 toeristen geïsoleerd.

De aanwezige toeristen worden getest en medisch gecontroleerd. Vooralsnog geeft het hotel aan dat alles normaal verloopt, dat er geen paniek is en dat de mensen over het algemeen niet bang zijn. Sommige aanwezige en geïsoleerde toeristen gaan gewoon door met vakantie vieren terwijl anderen meer waakzaam zijn en letten op alle nieuwe ontwikkelingen. Het is voor de toeristen toegestaan om vrij door het hotel te lopen en gebruik te maken van alle voorzieningen.

Onder de toeristen bevinden zich Spanjaarden maar ook Britten, Duitsers en Belgen die o.a. met Tui op vakantie zijn in het hotel in Adeje. Het is bij de redactie niet bekend of er ook Nederlandse toeristen zijn die geïsoleerd in het hotel verblijven.

In het hotel is slechts één deur open die gebruikt wordt door medisch personeel. De straat die naar het hotel voert is door de politie op 100 meter afstand gesloten en niemand behalve geautoriseerde personen mag dicht bij het hotel komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.