Aangepaste corona-maatregelen Balearen: terrassen op Mallorca open

Aangepaste corona-maatregelen Balearen eilanden: terrassen gedeeltelijk open
Beeld: 123rf (aangepast)

Aangepaste corona-maatregelen Balearen: terrassen op Mallorca open

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Vanaf zaterdag 27 februari gelden andere corona-maatregelen op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De bewoners krijgen iets meer vrijheden en mogelijkheden waarvan de meest opvallende de opening van de terrassen bij bars en restaurants op dinsdag 2 maart is.

De terrassen op de eilanden Mallorca en Formentera mogen weer open gaan vanaf dinsdag 2 maart. De terrassen op het eiland Menorca waren al open maar daar mag men binnen ook deels open. De terrassen op het eiland Ibiza moeten nog gesloten blijven. Deze nieuwe maatregelen gelden voorlopig voor 14 dagen.

Mallorca

Op Mallorca geldt dat de terrassen voor 50% open mogen gaan met maximaal 4 personen aan tafels die op 1,5 meter afstand elkaar moeten staan. Het is maximaal toegestaan om met twee verschillende groepen samenwonenden op een terras te zitten. De terrassen zijn open tot 17 uur. LET OP: Op Mallorca gaan de terrassen op dinsdag 2 maart open.

Winkels mogen open met een capaciteit van 50% en moeten om 20 uur sluiten. Winkelcentra moeten gedurende de weekenden gesloten blijven.

Avondklok blijft gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Samenkomen mag tot maximaal 6 personen maar uit maximaal 2 groepen samenwonenden. Deze wijziging gaat in op dinsdag 2 maart.

Ibiza

Op Ibiza geldt (als enige eiland) dat de terrassen nog niet open mogen. Wel mag take away tot 22 uur en delivery tot 00 uur worden aangeboden bij bars en restaurants.

Winkels mogen open met een capaciteit van 50% en moeten om 20 uur sluiten. Winkelcentra moeten gesloten blijven.

Avondklok blijft gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Samenkomen mag alleen met samenwonenden.

Het eiland Ibiza heeft ook nog tot tenminste 15 maart met een eiland-lockdown te maken. Niemand mag het eiland verlaten of binnenkomen, tenzij sprake is van een van de uitzonderingen.

Formentera

Op Formentera geldt dat de terrassen voor 50% open mogen gaan met maximaal 4 personen aan tafels die op 1,5 meter afstand elkaar moeten staan. Het is maximaal toegestaan om met twee verschillende groepen samenwonenden op een terras te zitten. De terrassen zijn open tot 18 uur. LET OP: Op Formentera gaan de terrassen op dinsdag 2 maart open.

Winkels mogen open met een capaciteit van 50% en moeten om 20 uur sluiten.

Avondklok blijft gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Samenkomen mag tot maximaal 6 personen maar uit maximaal 2 groepen samenwonenden. Deze wijziging gaat in op dinsdag 2 maart.

Het eiland Formentera heeft ook nog tot tenminste 15 maart met een eiland-lockdown te maken. Niemand mag het eiland verlaten of binnenkomen, tenzij sprake is van een van de uitzonderingen.

Menorca

Op Menorca geldt dat de terrassen voor 75% open mogen gaan met maximaal 6 personen aan tafels die op 1,5 meter afstand elkaar moeten staan. Het is maximaal toegestaan om met twee verschillende groepen samenwonenden op een terras te zitten. De terrassen zijn open tot 22 uur behalve op vrijdag, zaterdag en zondag om 18 uur. LET OP: Op Menorca gaat het interieur op dinsdag 2 maart open.

Het interieur van bars en restaurants mag gedeeltelijk weer open. Binnen moet men om 17 uur sluiten, heeft men een capaciteit van 30% met een vetlitaliteplicht met aan elke tafel maximaal 4 personen.

Winkels mogen open met een capaciteit van 50% en moeten om 20 uur sluiten. Winkelcentra moeten gedurende de weekenden gesloten blijven.

Avondklok blijft gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Samenkomen mag tot maximaal 6 personen maar uit maximaal 2 groepen samenwonenden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.