skip to Main Content
Drie dagen nationale rouw vanwege Spaanse slachtoffers Germanwings vlucht

Drie dagen nationale rouw vanwege Spaanse slachtoffers Germanwings vlucht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

germanwings1MADRID – De Spaanse regering heeft na aanleiding van het ongeval met de Germanwings vlucht waarbij 45 Spanjaarden om het leven zijn gekomen, drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De rouw is begonnen in de nacht van dinsdag op woensdag en zal dus eindigen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Spanje is natuurlijk niet het enige land waar een periode van rouw werd aangekondigd. Dit werd ook gedaan in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen waar tevens op veel plaatsen de vlaggen halfstok hingen na de ramp met het Duitse toestel.

Ook in het Europese Parlement wordt vandaag woensdag een minuut stilte in acht genomen om de slachtoffers van de vliegramp te herdenken. Bij de vliegramp kwamen in totaal 150 mensen om het leven waaronder veel Duitsers, Spanjaarden, Turken, Fransen, een Nederlandse en een Belg – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken