skip to Main Content
Twee doden bij overstromingen regio Valencia na hevige regenval

Twee doden bij overstromingen regio Valencia na hevige regenval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

castellon1CASTELLON – Bij overstromingen in het oosten van Spanje, en dan met name de provincies Castellon en Teruel, zijn twee mensen om het leven gekomen. De aanhoudende regen van de afgelopen dagen hebben veel wegen en paden maar ook zeker de normaal gesproken lege rivierbeddingen flink onder water gezet.

In de provincie Castellon werd een jongen met zijn auto door een watermassa meegesleurd. Later werd de auto gevonden door de brandweer maar de jongen was toen al verdronken. In het dorp La Pobla de Benifassa viel een jonge vrouw in een kolkend riviertje. Haar lijk werd na een lange zoektocht uit het water geborgen.

In dezelfde provincie Castellón moesten hulpverleners tenminste 25 mensen redden die of in woningen of in hun auto’s vast zaten en geen kant meer op konden. In de gemeente Burriana werd een wijk tijdelijk geëvacueerd.

In het stadje Alcira ten zuiden van Valencia bleven wegens het hoge water de scholen dicht. Daar was volgens de autoriteiten 148 liter regenwater per vierkante meter neergevallen.

Er waren echter niet problemen in de regio Castellon en Valencia maar ook in de deelstaat Aragon waar In de omgeving van Teruel een passagierstrein ontspoorde nadat schuivende aarde op de sporen was terechtgekomen. Volgens de spoorwegmaatschappij Renfe werd niemand gewond maar zat de schrik er even goed in, aldus de passagiers – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken