skip to Main Content
Weer een nieuwe aardbeving voor de kust van Granada en Málaga
Foto: Diario Sur

Weer een nieuwe aardbeving voor de kust van Granada en Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Diario Sur

Foto: Diario Sur

GRANADA – Het was weer raak deze vrijdag 25 maart om 13:05 uur. Een nieuwe aardbeving in de Mar de Alboran, de zee tussen Afrika en Spanje, heeft de bodem in de provincies Granada en Málaga weer even flink laten bewegen. Deze beving had een kracht van 4 op de schaal van Richter en maakt deel uit van de meer dan 2.500 kleinere en grotere bevingen die sinds eind januari hebben plaatsgevonden.

De beving vond plaats rond 13:05 uur op 10 kilometer diepte onder het zeeoppervlak van de zee voor de kust van de plaats Motril gelegen aan de Costa Tropical in de provincie Granada. De beving werd vanwege het tijdstip in de vroege middag door veel inwoners gevoeld in de kustplaatsen in de provincies Granada, Málaga en Almería. Er kwamen tientallen telefoontjes van verontruste inwoners binnen bij de politie maar vooralsnog zijn er geen meldingen van schade of gewonden binnengekomen.

De beving werd in het bijzonder gevoeld in Almuñecar, Motril, La Herradura en Calahonda langs de Costa Tropical in de provincie Granada. Daarnaast voelden ook de inwoners van Nerja, Rincon de la Victoria, enkele dorpen in de Axarquia streek in de provincie Málaga de beving en kwamen er enkele meldingen binnen van inwoners rondom de plaats Adra in Almería.

Sinds 21 januari zijn er meer dan 2.500 aardbevingen geregistreerd waarvan er tientallen gevoeld werden door de inwoners van Andalusië. De zwaarste had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en vond plaats op 25 januari van dit jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken