skip to Main Content
Nieuw boek speciaal voor Nederlanders en Belgen die graag in Spanje willen wonen

Nieuw boek speciaal voor Nederlanders en Belgen die graag in Spanje willen wonen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Wie droomt er nu niet van een eigen plek onder de zon? De oplevende economie doet veel mensen weer naarstig zoeken naar een eigen plek onder de zon. Geld op de bank levert nauwelijks nog iets op en dreigt zelfs geld te gaan kosten. Dus waarom dan niet het nuttige met het aangename verenigen? Investeren in een eigen huis onder de zon, waar je dan ook zelf plezier aan kan beleven. Assad en Erdogan zorgen voor veel onrust in het zuidoosten van Europa en maken het kiezen in ieder geval een stuk makkelijker. De Spaanse Costa’s hebben dan ook alles te bieden. Klimaat, voorzieningen, een rijke cultuur en nog een groot aantal huizen te koop tegen after-crisis prijzen. Het boek “En nu naar SPANJE” biedt de nodige voorkennis om deze stap te maken.

Het fraai verzorgde en geïllustreerde boek neemt de dromers mee op ontdekkingsreis. Als een voorproefje: zonnig, luchtig en leerzaam. Met smakelijke korte verhalen van auteur Jan van der Burg over de kennismaking met Spaanse gewoontes, de rijke historie, het (culinaire) landschap, de grote groep “buitenlanders” aan de Costa’s en de magische tradities. Boeiende anekdotes vaak, makkelijk leesbaar en altijd met de lichte twinkeling van milde humor. En vooral ook met praktische tips en trics achterin het boek. Vooral de tips maken het boek een need-to-have voor iedereen die er over denkt om ooit “iets” in Spanje te huren of te kopen. Of dat nu is voor zonnige vakanties, om er te overwinteren of om er permanent te gaan wonen, met de ervaringen uit “En nu naar SPANJE” begint de lezer beter voorbereid aan een fascinerend avontuur.

Inhoud

Op de regelmatige uitstapjes van de auteur met vrouw, vrienden en familie maken we onder andere kennis met de beroemde Pintxos prikkertjes in Pamplona, het luxe leven in Marbella, goedkope kreeft in Calpe, de wedijver tussen San Miguel en Cruz Campo, de Bling-Bling wraak van Afrikaanse adonissen, Ierse weemoed in L’Amettla de Mar en gepassioneerde Flamenco in Cádiz, apen en andere dieven in Gibraltar, de fameuze dr. Henderson’s railway, sardientjes en kippen op stok, koninklijke visites en culturele manifestaties, de mooiste wandeltochten, enz. En natuurlijk met obstakels en regels die je beter kent voordat je een keuze maakt.

Voor wie bedoeld?

Voorkennis dus voor wie langer in Spanje wil blijven dan af en toe een korte vakantie. In de vorm van onderhoudende verhalen die ook een feest van herkenning zijn voor wie al een huis heeft of huurt aan een van de Costa’s. Maar zelfs wie achterblijft, en nieuwsgierig is naar het leven van vrienden of familie in het zonnige zuiden, kan meegenieten en krijgt een mooie indruk van wat Spanje ondernemende dromers te bieden heeft.

Info over het boek:
Auteur: Jan G.M. van der Burg
ISBN: 9789086550050
Druk:1e druk
Productvorm: Zachte kaft
Taal: Nederlands
Uitgever: PPS
Prijs: € 17,95

Het boek is verkrijgbaar via alle fysieke en online boekhandels.

Over de auteur:

Jan G.M. van der Burg is ontwerper en kunstenaar. Geboren en getogen in de periferie van de Rotterdamse haven. Na zijn beroepspraktijk als grafisch ontwerper en merkenstrateeg verhuisde hij begin deze eeuw naar het Zuiden van Europa. Hij publiceerde daarover het boek : “Enchanté….”, met korte verhalen en leerzame anekdotes over de eerste kennismaking met het wonen in Frankrijk.

Na het wonen in Frankrijk werd de blik gericht op Spanje. Die ervaring met jaren pendelen tussen de Spaanse winter en de Hollandse zomer is vastgelegd in zijn nieuwe boek “En nu naar SPANJE”. Op Scheveningen is hij actief als kunstenaar (pseudoniem ‘Yannik’) met bijzondere beelden en portretten.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Wonen ook sinds vier jaar in Spanje van 1 okt tot 1 mei. Zijn dan ook echt op de vlucht voor de Nederlandse winter! Hadden ons goed ingelezen en vonden een perfecte Nederlandstalige makelaar! Scheelde veel gedoe! Een nieuw boek met tips en adviezen voor nieuwe Spanjaarden is vanzelf altijd welkom!

 2. Wij zitten al in Spanje
  Ik mag wel zeggen, zeer goed voorbereid en ingelicht
  Alles zelf goed onderzocht
  Goede makelaar gevonden en Belgische notaris
  Is wel nodig
  Vertrek niet zonder goede voorkennis
  Dit boek was handig geweest
  Ga het alsnog aanschaffen
  Dank voor de tip

  1. Interessante info met betrekking tot OOK een Belgische notaris mee te betrekken. Waarom dan wel?? Wij werken met een advocate in Spanje die eigenlijk doet wat een notaris doet bij ons in België en zij spreekt bovendien Nederlands.
   Graag een reactie aub.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken