skip to Main Content
Veel sneeuw gevallen in het achterland van de Costa Dorada

Veel sneeuw gevallen in het achterland van de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De provincie Tarragona, en dan met name de comarca (regio) Camp de Tarragona, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag te maken gehad met een goede sneeuwbui waardoor veel gemeenten, wegen, natuur en bossen bedekt waren met een centimeters dikke sneeuwlaag. Terwijl er langs de kust van de Costa Dorada en in de steden Reus en Tarragona veel regen viel hadden de plaatsen vanaf 300 meter hoogte te maken met sneeuw.

Aangezien de temperaturen ook flink gedaald waren bleef de sneeuw dus ook liggen en konden veel inwoners op zaterdag gaan genieten van de sneeuw, en dat op slechts 1 uurtje rijden van de drukke badplaatsen Salou, Cambrils en La Pineda Platja. De autoriteiten moesten gebruik maken van het rampscenario om zo materieel genoeg te krijgen om de straten en wegen schoon en sneeuwvrij te maken.

Dat sneeuwvrij maken van veel wegen was van essentieel belang omdat toevallig dit weekend ook de Vuelta Ciclista de Catalunya in dit gebied diverse etappes heeft. Op televisie was dan ook het vreemde beeld te zien dat de wielrenners over de weg reden met aan weerskanten een dikke laag sneeuw. Dorpen als Siurana, Prades, Cabra del Camp, Conesa, Barberà de la Conca, Sarral en bij het ommuurde stadje Montblanc hadden allemaal te maken met de sneeuwval.

Hieronder meerdere foto’s van inwoners van deze gebieden om een indruk te krijgen van de sneeuwval in de Camp de Tarragona comarca (regio) in de provincie Tarragona en op minder dan 60 minuten rijden van de bekende kustplaatsen langs de Costa Dorada.

Bekijk hier meer foto’s van de sneeuwval.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Lees alles wat ik krijg en vind ze allen even nuttig en mooi geschreven heb veel aan de informatie om dat we zelf bijna 3 A 4 maanden in Spanje verblijven namelijk in Salou

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken