skip to Main Content
Afgezette Catalaanse regiopremier Puigdemont door de Duitse politie aangehouden

Afgezette Catalaanse regiopremier Puigdemont door de Duitse politie aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De door de Spaanse justitie gezochte afgezette en gevluchte Catalaanse ex-regiopremier Carles Puigdemont is zondagmorgen aangehouden op de grensovergang tussen Denamarken en Duitsland. Sinds vrijdagavond is het internationale en Europese aanhoudingsbevel voor Puigdemont en de andere gevluchte Catalaanse politici weer actief en er werd naar Puigdemont gezocht in o.a. Finland en België.

Er was de laatste uren veel onbekend over de verblijfplaats van Carles Puigdemont. Sinds afgelopen donderdag verbleef bij in Finland waar hij een conferentie bijwoonde. Volgens degene die deze conferentie organiseerde was Puigdemont vrijdagmiddag al naar België teruggegaan en werd er ook naar de afgezette regiopremier in België gezocht. Ook zijn advocaat bevestigde dit bericht. Nu is gebleken dat Puigdemont samen met vier andere personen in een auto op weg was naar België. Hij werd uiteindelijk zondag bij een grensovergang tussen Denemarken en Duitsland aangehouden.

Deze aanhouding vond plaats zondagmorgen om 11.19 uur op de snelweg A7 bij een benzinestation nabij de gemeente Schuby, in de regio Schleswig-Holstein. Puigdemont zal samen met vier andere personen in een Renault Espace met een Belgisch kenteken, met andere woorden, dit voertuig is vanuit België naar Denemarken gereden om Puigdemont op te halen. Waarschijnlijk heeft Puigdemont gekozen voor “plan B” door met een auto naar België te reizen, een reis van meer dan 2.000 kilometer. Hij moet daarvoor een combinatie hebben gemaakt van ferrys, trein en uiteindelijk de auto.

Blijkbaar was de Spaanse inlichtendienst Centro Nacional de Inteligencia (CNI) op de hoogte van alle bewegingen van Carles Puigdemont en wisten zij ook al dat hij over de weg naar België wilde reizen. Toen de agenten uiteindelijk zeker van deze reis waren werd de Duitse justitie gewaarschuwd waarna de Duitse politie Puigdemont op de snelweg, waar normaal gesproken niet gecontroleerd wordt, kon aanhouden.

De aanhouding van Puigdemont in Duitsland is slecht nieuws voor hem want ook in Duitsland is een soort van rebellie strafbaar met celstraffen tot 10 jaar. Dat houdt in dat Puigdemont sneller uitgeleverd zal worden aan Spanje. Duitsland heeft inmiddels ook officieel de aanhouding van Puigdemont aan Spanje medegedeeld.

Aangezien er op Europees en internationaal naar hem gezocht werd kon Puigdemont sinds vrijdag niet meer met het vliegtuig naar België reizen waarop blijkbaar besloten werd om over de weg naar zijn woning Waterloo te rijden. Volgens de advocaten van Puigdemont wilde hij zich overdragen aan de Belgische justitie, uiteraard omdat dit gunstiger voor de afgezette regiopremier zou zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 50 reacties
 1. Dick,

  Alle Catalanen zijn Spanjaarden, maar niet alle Spanjaarden zijn Catalanen.
  En wie zijn eigenlijk Catalanen ? Ook de door Franco “verplaatste” Andalusiërs ?
  Nacida y Criado ? Wat er gebeurt is triest. En dat weten zowel de voor als tegenstanders.

 2. Positief is,dat een aantal mensen,nu beginnen in te zien,
  Dat het een Spaanse interne zaak is, die wij, ik herhaal wij
  Zelf moeten oplossen zonder de meest extreme kommentaren
  Van al die betweters, die vaak nog niet weten wat het betekent
  Als je de wet overtreedt, en over meerderheid spreken,
  Welke meerderheid dan wel, ja die van de spaanjaarden,
  En niet de catalanen
  Het merendeel van ons Spanjaarden was en is nog steeds tegen,
  Dus mr P snel achter slot en grendel zetten, zakken vullers
  Criminelen en oproerkraaiers

 3. Beste Nico ik deel jouw mening dat men niet voor de dialoog heeft gekozen, echter om daarmee de schuld bij de huidige leiders te leggen is wel ongenuanceerd.
  Je kunt niet onwettig de regie gaan voeren over Catalonië.
  Ze hebben het zelf op de spits gedreven.
  En ze hadden geen meerderheid laat dat duidelijk zijn.

 4. Door het verkeerd reageren op de onafhankelijkheidswens van de Catalanen door de Spaanse regering is Spanje een verdeeld land geworden. De Spaanse regering heeft gekozen voor een harde en agressieve aanpak i.p.v. dialoog en een democratische oplossing. De voorstanders voor de separatie van Catalonië zal met de jaren groeien en daardoor een onomkeerbaar proces zijn. Het vastzetten van de Catalaanse regering werkt het ondergronds werken in de hand en daar zijn beide partijen niet bij geholpen. Je kan voor- of tegenstander zijn, voor een verstandige oplossing is er niet gekozen.

  1. Door de opstapeling van wetsovertredingen van de Catalaanse separatisten zijn ze geen stap verder gekomen dan cel vulling. Om onafhankelijkheid te bekomen moet men in het federaal parlement zijn en door te praten en wetsvoorstellen in te dienen zijn rechten bekomen. De wanhopige en amateuristische manier waarop men nu tewerk is gegaan om onafhankelijkheid te bekomen zal geen enkele Catalaan een stuk dichter brengen met hun droom als die er al moest zijn, indien wel heeft deze politieke clan zeker geholpen om de droom in scherven te slaan.

 5. Ik ben benieuwd of Duitsland (en Schotland/UK) iemand gaan uitleveren omdat hij/zij:
  – gevraagd heeft aan Jan, Piet en Miet … of zij voor of tegen de onafhankelijkheid zijn (dat is in wezen de definitie van een referendum);
  – gestemd heeft in een parlement, wat in zijn kiesprogramma stond, wat zijn kiezers wisten, en waarvoor in dat parlement een meerderheid was;
  – dit alles met budget dat goedgekeurd was door dat parlement, met hun eigen belastingscenten
  – dit alles zonder één daad van fysieke agressie.

  1. Hoor wat je zegt Luc, dat is nu exact waar het om gaat.
   Een budget goedgekeurd door hun eigen parlement, met hun eigen centen.
   Das nogal makkelijk heh als je het volk wilt belazeren begin je bij de leiders.
   Die maken een eigen begroting, keuren die goed en steken daar geld in…NIET van de belasting gelden man, maar via valse facturen en zwart geld en ¨giften¨ van ondernemers…in ruil voor? Juist.
   Ik ben blij dat jezelf dit soort opmerkingen maakt, want je zegt exact hoe het zit.
   Ze belazeren hun volk door eerst van alles op papier te zetten, dat dan zelf goed te keuren en op die wijze hebben ze het hele ILLEGALE proces geregeld.

   Wat jij zegt zou deels waar zijn, ware het niet dat volgens de grondwet, waar de Catalanen met 90% goedkeuring aan hebben gegeven, alles wat ze hebben gedaan VERBODEN is en was! Dus, mooi verhaal, dat ze zelf van alles goed hebben gekeurd, maar dat kan ik ook….mij jaarcijfers mooi invullen, mijn begroting mooi invullen en dan ze zelf goedkeuren….wat denk je dat de Hacienda zegt?? Best Juani….mooi verhaal maar wat je op papier hebt gezegd en zelf hebt goedgekeurd is door ONS de belastingdienst afgekeurd op basis van de wet….dezelfde wet waarvoor ik heb moeten tekenen toen ik mijn ondernemingen oprichtte.

   En kijk nu ff naar de televisie, LIVE beelden en spreek dan nog eens over geen agressie….of is het bekladden van overheidsbezit en het gooien van voorwerpen in jouw boekje een daad ¨van geen agressie¨
   Kom aan zeg, je woont hier niet eens, je spreekt op afstand en kijkt niet in je eigen achtertuin….

   Voorbeeld van hoe het bij jou gaat, vandaag groot in het nieuws in Nederland….
   In Molenbeek, u allen wel bekend…het Cruijf Court, gratis beschikbaar gesteld door zijn foundation…om te verbroederen….binnen 48 uur gesloopt….
   Geval van de splinter en de balk me dunkt, pak eerst de rommel en ellende aan in je eigen land en misschien, heel misschien mag je je dan bemoeien wat er ons land gebeurd!

 6. Het woord is gevallen, dictatuur, begint er naar uit te zien.
  Regering in asiel is ook niet meer veilig.
  Waar blijft Europa?

  1. Regering in asiel???
   WTF man….er is NOOIT een regering in asiel geweest.
   Hij is NOOIT gekozen geweest als president, hij zat op dat stoeltje omdat zijn voorganger weg moest wezen, door nota bene de CUP hahaha. Der Mas was een vies mannetje en moest het veld ruimen en zette P op zijn stoeltje.
   Ook nu wonnen de C´s de verkiezingen en niet der P. zijn partij…hij is niet gekozen omdat hij gevlucht was en de rest liet verrotten!
   Je kan in Spanje helemaal niet regeren vanuit het buitenland….
   Is er ook maar 1 land in de vrije wereld waarbij hun regering of een deel daarvan in het buitenland zit? NEEN, dus AUB klets niet zo.
   En ja, ik ben het nu wel zat, al die gasten die het beter weten en vinden van Spanje wat ze menen te mogen vinden. Ze wonen er niet, komen er hooguit af en toe en denken dat ze via de pers een mening kunnen vormen….tssss.

   1. Juan 74, groot gelijk. Ik heb mijn buik vol van die experten in het buitenland (die niet eens in Spanje wonen) die denken de wijsheid in pacht te hebben . De Catalaanse kwestie blijft een intern spaans probleem dat door àlle spanjaarden moet worden opgelost.
    Vandaag was er een minibetoging van separatisten en de vriendjes van de NVA voelden zicht geroepen om alweer commentaar te geven. “Expert” Demesmaker zou zich beter bezig houden met de (talrijke) binnenlandse problemen.
    Ten slotte nog dit over die zogezegde “politieke gevangenen” : er moet onderscheid gemaakt worden tussen een politieke mening hebben (zoals de meesten onder ons veronderstel ik) en politieke daden stellen; als je dan een eenzijdige afscheuring poogt de forceren is het niet meer dan normaal dat je voor de rechter verschijnt. Als die separatisten dan nog een minderheid vertegenwoordigen is er pas sprake van dictatuur….tegen de eigen mensen!
    Dus, stop dat gezeik over facisten, PP, Rajoy, zwijgend Europa, enz….Veeg eerst voor eigen deur en maak komaf met de corruptie en zelfverrijking binnen eigen rangen…….

 7. Tja, In de E.U wordt met twee maten gemeten, voormalig president van Georgie en gouveneur van de Oekraine Saakasjville kreeg zonder inburgeringscursus een verblijfsvergunning in Nederland. Saakasjville heeft meer op zijn geweten als Puigdemont. Namelijk een oorlog tegen Rusland gevoerd en verloren met veel dodelijke slachtoffers.
  Let wel ik ben geen Puigdemont aanhanger.

  1. Saakasjville heeft een Nederlandse echtgenote, vandaar!
   Puigdemont heeft een Roemeense echtgenote, dus had hij beter naar Roemenië kunnen vluchten.

  2. Geachte H.Kas, wat een domme vergelijking en wel hier om. De persoon , Saakasjville, is getrouwd met een Nederlandse en heeft om die reden een verblijfsvergunning. Niet dat ik een fan van deze man ben maar halve waarheden daar heb ik een broertje dood aan. Pure onzin wat u schrijft.

   1. Ik ben het niet met je eens Anton en wel om de volgende reden. In Nederland wordt zo’n beetje iedereen binnengelaten. Mede op grond van Europese regels uiteraard, maar de regels zitten zo in elkaar dat men in Nederland (ook in andere landen trouwens) wordt opgezadeld met tuig van allerlei aard, waar men totaal geen zicht op heeft. Jouw antwoord geeft aan dat als men als Nederlander een partner uit het buitenland haalt, Nederland die maar te accepteren heeft. Om die reden vinden IS-ers, andere oorlogsmisdadigers, criminelen in Nederland een veilig heenkomen. Met landen waar ze vandaan komen heeft de MIVD echt geen banden met de inlichtingendiensten aldaar en dat zou wel moeten als je personen binnenlaat waarvan je niets weet. Hebben we het nog niet over al die illegalen, door dat fantastische “open grenzen” beleid. Moet je als militair eens proberen om je geliefde uit een land te laten overkomen waar de AIVD/MIVD geen binding mee heeft. VGB wordt ingetrokken, je komt op een zijspoor en neem je geen afscheid van je geliefde, schoppen ze je zo de straat op. Let wel: dat doet de staat waarvoor je als militair je nek hebt uitgestoken. Ik vind het dus inderdaad raar dat iemand als Saakashvili gewoon naar Nederland kan reizen met zijn echtgenote die ook niet in Nederland woont. Ik weet niet precies hoe je die man moet duiden, maar op zijn minst als een oproerkraaier. Die hebben we in Nederland al genoeg.
    Dan noem ik nog even minister Kaag. Hoe zou het met haar VGB zitten? Ze is getrouwd met een Palestijn. Daar weet onze AIVD uiteraard alles van.
    Met hoeveel maten meten ze nou eigenlijk precies in Nederland?

 8. Dit word eind goed al goed, leve Spanje, en nu nog een compleet nieuwe regering, zonder zakkenvullers en fraudeurs.

  1. Juist Harrie maar dan wel op regio EN landelijk niveau!
   Al zal het lastig worden om dan genoeg ¨schone¨ mensen te vinden die het mogen gaan doen, maar de enige oplossing hierin is, nieuwe mensen, zonder vies verleden, die gaan onderhandelen, zonder op voorhand eisen te stellen, blanco erin, zo lang men zich aan de wetten houdt, moet dat voor allen een goede overeenkomst kunnen opleveren.

   Voor de dagelijkse volgers, ik bedoel dus ook dat Rajoy de eer aan zichzelf moet houden en plaats moet maken voor nieuwe mensen.

   1. Als dat zou kunnen……..? Eerlijke politici…….? Het zou een verademing zijn. Ik woon hier al een tijd. Ben getrouwd met een Spanjaard. Volg natuurlijk de politiek. Maar bij al die schandalen staat het huilen mij nader dan het lachen. De zonzijde heeft hier wel een grote schaduwzijde.

  1. Juist en deze is gratis i.p.v 4400 euro’maand. Ja ik zou ook graag zo’n stulpje willen huren maar bruintje zal absoluut protesteren.

 9. De Amerikanen zouden hebben gejubeld” We Got Him”

  Zoals al eerder vermeld “por la boca muere el pez y el hombre por la palabra”, had deze labbekak gewoon zich moeten melden, maar nu gaat hij ten onder door zijn gesukkel.

  Tja de Duitse investeringen in o.a. Catalonië mogen niet in gevaar komen.
  De Duitsers zijn erop gebrand om deze opruier zo snel mogelijk te pakken. Puik stukkie (samenwerkende) speurwerk of allá Merkel “Wir Schaffen Das”.

  De leden van de vereniging van Duitstalige zakenlieden in Catalonië verwijten Torrent de president van de Parlement en TeamIndepSS om hun sektarisme en de verarming van Catalonië.
  Een van de leden riep “Yo voto porque todos ustedes vayan a la cárcel” oftewel “Ik stem omdat jullie allemaal naar de gevangenis gaan”.

 10. Juan:

  corruptie, witwaspraktijken,ongeoorloofde geldstromen naar een partij…………..
  Rajoy weet van niets zeker?????????????????

  1. Jawel hoor
   Ook de PP en Rajoy worden aangepakt door justitie heh.
   Dus wat is nu je punt nog?

 11. Het is beter dat Peter Jasper weer lekker naar bed gaat dan kan hij verder dromen!
  Hij weet of snapt echt niet.

 12. Wel zielig voor z´n vrouw, hadden ze net zo´n leuk vakantie woninkje in Waterloo gevonden ! Trouwens, wie betaalt die vakantie woning eigenlijk ?

  1. Ik dacht een Belgisch vriendje/ondernemer die zijn leegstaande villa ter beschikking stelt.

   1. Houdt dat Belgisch vriendje/ondernemer goed in de gaten. Gevaarlijke figuren.

  2. Ze hebben ontzettend veel geld uitgegeven aan dingen waar het niet voor bestemd was dus dan zou je denken………

  3. Ja dat vraag ik me ook af. Volgens mij heeft hij nu geen inkomsten.
   Ik wil ook wel een buiten verblijf hebben maar ik kan dat niet betalen!!!!!

 13. Afgezien van het feit waarom Cataluna onafhankelijk wil worden.
  De meerderheid heeft gekozen voor onafhankelijkheid van Spanje.
  Daar zal een reden toe zijn.
  Het is een Democratische regel dat de meerderheid van het volk beslist.
  Het is tegen de Democratie dat politici die vele mensen vertegenwoordigen in het gevang worden gezet terwijl ze geen enkele misdaad hebben begaan.
  Als Spanje dit een misdrijf vindt dan twijfel ik sterk aan Spanje als Democratisch land.
  De geest van Franko leeft nog steeds. Moeten wij een dergelijk land wel in een EU
  tolereren ?
  Ik vind dit gedrag meer dan schandalig.
  Er zijn nog andere zaken waarbij een rapper gevangenisstraf krijgt omdat hij de Koning en het geloof heeft beledigd.

  1. ¿¿De meerderheid heeft gekozen voor onafhankelijkheid van Spanje??
   Nou heb ik toch een andere mening wat SPANJE betreft, hier was alleen sprake van een regio VAN Spanje en waar ook geen meerderheid voor was maar zoals gewoonlijk de mensen met de grootste bek vooraan staan en de meeste aandacht opeisen.

  2. Peter Jasper, je reactie staat vol met leugens!
   Er is in Spanje sowieso geen meerderheid voor het afscheiden van regio´s.
   De Catalanen hebben met 90% !!!! Voor de grondwet gestemd, in die grondwet is het verboden wat ze wilden doen. Einde verhaal!
   Daarnaast doel je wellicht op het illegale referendum? Daar kwamen 2 miljoen mensen stemmen, van de 5,1 miljoen die dat hadden mogen doen. Dat is al een MINDERHEID. Van die minderheid was 1,8 miljoen voor. Oftewel minder dan 40% van de stemgerechtigden in de regio. Welke methode hanteer jij dan om over een meerderheid te spreken??

   De mannen die de foto´s van de Koning verbranden hebben NIET vastgezeten dus ook een leugen. Ze moesten een boete betalen en kregen een voorwaardelijke straf. De rest is geschiedenis aangezien Spanje door een Europees hof daarvoor op haar vingers is getikt.

   De man die nu wordt beschuldigd van Godslastering en het beledigen van geloof, meer bepaald het Katholieke geloof, is nog niet eens veroordeeld, die moet nog voorkomen. Dus je spreekt voor je beurt en je zet hier leugens neer over Spanje.

   Om nog even Cooper aan te halen, Belgie is vaker op haar vingers getikt dan Spanje als het gaat om Democratie en mensenrechten, dus wellicht kan je beter eerst even naar je eigen land kijken voor je ons land de wet komt voorschrijven!

   En hieronder Betty….volkomen gelijk en met je eens. Grote bekken en alleen er maar voor zichzelf zijn, de bevolking daar hebben ze lak aan.
   Die Peter Jasper weet niet eens wat de werkelijke reden is voor het willen van een afscheiding, namelijk de corruptie verdoezelen en het zichzelf kunnen blijven verrijken. Nog een feitje….Puigdemont verdient een bak meer geld dan Rajoy, dus hij heeft er aller belang bij dat hij de baas kan worden van zijn eigen landje….tja…kiezersbedrog is er overal, maar dit is wel de absolute numero uno!

    1. Erbij haalt? De mensen aan de macht zijn (klein)kinderen van de Franco getrouwen! Er is niets aan het veranderan behalve de gezichten!

     1. Is het de schuld van anderen dat een kleine groep de wet heeft overtreden en blijft overtreden?
      In elk ander land zijn de feiten die hij heeft gepleegd gewoon strafbaar.
      In Duitsland, 10 jaar alleen al voor de rebellie, maar er staan veel meer delicten in het arrestatiebevel. Mensen wijzen steeds maar naar 1 ding, maar hij zal voor meer dan 1 aanklacht moeten verschijnen.

      Zo is het en niet anders, het is nu tijd zich te komen verantwoorden, het is mede zijn schuld dat er nu een zero tolerance beleid is op vluchtgevaar bij die lui. Hij dacht de dans te ontspringen, uiteindelijk zal het recht toch zegevieren.

     2. Inderdaad andere gezichten waarvan er ene nu hopelijk wordt uitgeleverd!

  3. Volledig mee eens! Spanje is alleen een democratie wanneer de dingen lopen zoals ze willen!
   Voor de rest is Franco nog springlevend!

   1. Oh ja, Olivier? Is het Franco dan geweest , die de HUIDIGE grondwet heeft goedgekeurd? Praat me even bij graag, op dit gebied. Misschien heb ik iets gemist?

   2. Ach Rob verspeel je tijd niet aan die oproerkraaier man.
    Kennelijk woont hij zelf heel ergens anders en vind het nodig zich met Spanje te bemoeien. Van alles roepen, zonder dat er ook maar ene zak van klopt.
    Rob, neem vandaag een extra biertje zou ik zeggen man….ik zou voor een Duits biertje gaan hahahaha.

   3. Is die Olivier ooit in Spanje geweest??? Wat een gezeik over Franco…..;leg eens een ander muziekje op….

  4. Wat een onbenul zeg, die Jasper. Praat exact het propagandische gezwam van de seperatisten na. Dat hebben we inmiddels toch wel gehad!

  5. Moest je weten hoe het spaans verkiezingssysteem ineen zit, zou je weten dat er géén numerieke meerderheid is voor afscheiding. Dus, stop dat gezeik!

  6. Catalonie is Spanje en de meerderheid van de Spaanse bevolking heeft niet
   gekozen voor een onafhankelijk Catalonie
   Maria

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken