skip to Main Content
Catalaanse separatistische organisaties beloven “een hel in Catalonië”

Catalaanse separatistische organisaties beloven “een hel in Catalonië”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De CUP partij heeft samen met de zogenaamde Comités de Defensa de la República aangekondigd dat er nog veel acties, manifestaties en demonstraties gaan volgen nu de Spaanse staat besloten heeft om Catalaanse politici naar de gevangenis te sturen. Volgens de separatisten zal Catalonië een hel gaan worden en de ergste nachtmerrie van de Spaanse regering. Men roept dan ook op tot permanente manifestaties in Barcelona en andere Catalaanse steden en dorpen.

De eerste problemen vonden reeds plaats op vrijdagavond, direct na de beslissing van de rechter in Madrid. Duizenden (volgens de Guardia Urbana 10.000) gingen de straten op tijdens diverse manifestaties waarbij enkele aanhoudingen plaats vonden en tenminste 37 mensen gewond raakten na het optreden van de Catalaanse oproerpolitie Mossos d’Esquadra. Er waren niet alleen problemen in Barcelona waar men probeerde zo dicht mogelijk bij het gebouw van de Spaanse overheid te komen maar ook in andere steden zoals in Tarragona waar betogers een autoweg bezetten en hardhandig door de Catalaanse politie werden verwijderd.

¡Cataluña será un infierno!

De Comités de la Defensa de la República (CDR) werken direct samen met de Asamblea Nacional Catalana (ANC), Omnium Cultural en de separatische antikapitalistische politieke partij CUP. Volgens deze laatste heeft de Spaanse staat de rode lijn van respect voor de meest elementaire grondslagen van de rechtsstaat en democratische garanties overschreden. Spanje toont zich als autoritaire staat en handelt vanuit wraak en haat jegens mensen die een gemobiliseerde samenleving vertegenwoordigen, aldus de CUP.

De CUP en CDR hadden de Spaanse minister-president Mariano Rajoy al gewaarschuwd dat voor elke arrestatie en het in de gevangenis plaatsen van een politicus er acties gaan volgen om Catalonië tot een hel en nachtmerrie te maken voor de Spaanse staat zoals het Ierse Ulster was voor Groot Brittannië. Ook de jongerenorganisatie van de CUP, Arran, lanceerde dreigementen waarbij ze de woede van het volk op straat willen laten exploderen om het openbaar ministerie en de rechter te laten betalen voor wat ze gedaan hebben.

Antifascisten document

Onder de separatisten wordt een document verspreid ofwel een antifascistische gids waarin geadviseerd wordt niet alleen maar vergezeld naar manifestaties te gaan en niet alleen naar huis te lopen na een actie op straat. Het document adviseert ook om elk contact te vermijden als men een fascistische beweging detecteert en dringt de deelnemers erop aan om via Twitter de hashtag #AlertaUltra te gebruiken om andere separatisten te waarschuwen. Daarnaast wordt aangeraden alles vast te leggen met de smartphone en als er gevaar is te vluchten naar een openbare plaats, te schreeuwen en 112 te bellen.

Wat zijn de CDR

De Comités de la Defensa de la República (CDR) zijn groepen separatisten die samenkomen om de Catalaanse Republiek te verdedigen door acties te coördineren door heel Catalonië. Er zijn op dit moment zo’n 172 groeperingen in heel Catalonië. Deze CDR ontstonden als de Comitès de Defensa del Referéndum die opgezet werden om het illegale referendum van 1 oktober 2017 te promoten en beveiligen door het inzetten van groepen burgers. Deze CDR groepen hebben het doel de Catalaanse Republiek op passieve maar vastberaden wijze te verdedigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 26 reacties
 1. Met deze gekopieerde en beproefde nazi tactiek wordt aangezet om unionisten te identificeren. Vervolgens wordt een van de TeamIndepSS-terreur geassocieerde organisatie, zoals ARRAN, Terra Lliure, Okupa onder de verzamelnaam CDR ingezet om de unionist een kopje kleiner te maken.
  Dus TeamIndepSS is nu openlijk op jacht naar het in hun ogen het verzet.

 2. Goed bezig die separatisten…..van dictatuur gesproken; een kleine minderheid die van Catalonie een hel wil maken: wie zal daar het slachtoffer van zijn?Je mag éénmaal raden….juist : de Catalanen! Beleggers, toerisme, enz. willen rust. Als dat kleine zootje separatisten Catalonie de dieperik in willen zijn ze goed bezig om in hun opzet te slagen…..Heel heel erg….

 3. Staatsmankunde is de kunst om in consensus en overleg op democratische wijze het meest haalbare te realiseren. In deze bewijst Rajoy, kampioen van de politieke onkunde te zijn. Llorena’s gepolitiseerde rechtspraak is ondemocratisch en ontsiert de ware jurisdictie.

 4. Toen el PP de Rajoy in 2011 de absolute meerderheid verkreeg in het Spaanse parlament, had hij de nacionalistische catalaanse partij (CIU) niet nodig om een regering te vormen. De CIU stond dus politiek gezien buitebnspel. en vanaf dat moment hebben ze de onafhankelijkheids pòlitiek van stal gehaalt. Met het doel om de centrale overheid onder druk te zetten om te onderhandelen en vooral om geld van alle spaanse belastingbetalers te krijgen.
  Toen ze merkten dat dit niet werkte zijn ze steeds radikaler geworden om zo de spaanse centrale regering op de knieen te krijgen Deze centrale regering van Rajoy is voor deze chantage niet gewijkt.
  Uiteindelijk moeten we niet vergeten dat Catalonië een spaanse deelstaat is zoals dit ook Andalucië, Castilla y León en de rest is.
  Niet meer en niet minder.

  1. Zo Hans, en denk dat men niets tegen jouw reactie in kan brengen, want zo is het en niet anders! Het is een geld en macht kwestie, en het verbloemen van hun manier van werken. De Indeps, hebben gefaald, zijn betrapt en proberen nu alles om maar te zorgen dat ze zich er niet voor te hoeven verantwoorden.

  1. En Ikke denkt dat als Rajoy weg is de Separatisten ineens hun zin krijgen….wat een onnozele gedachte. De PSOE, De C´s en eigenlijk vrijwel de hele Spaanse politiek en bevolking, inclusief de meerderheid van de Catalanen wil maar 1 ding!!
   En dat is een verenigd Spanje, waarvan de Catalanen een onderdeel zullen blijven uitmaken!

   Kijk naar de Basken, zelfs die hebben na een lange strijd met veel doden, water bij de wijn gedaan en ingezien dat ze al een mooie regio hadden, met vele voordelen door Spanje en later de EU en zij hebben nu een prima akkoord waardoor ze klaar zijn met hun strijd. De Separatisten hun doel is alleen maar te zorgen dat ze zonder dat ze zich voor hun graaien in de staatskas, hun corruptie en andere misdaden moeten verantwoorden, verder kunnen leven.

   Als er morgen een aanbod op tafel komt dat de personen die bewust de wet overtraden amnestie krijgen, met behoud van salaris en andere voordelen….wat denk je dan? Dan tekenen ze ervoor en laten hun volgelingen achter met niets!
   Ach en de Catalanen hadden het al zo goed heh, laten we dat vooral niet vergeten.

  2. Je steunt de catalanen of je steunt da separatisten? 2 miljoen wil af van Spanje terwijl 2,2 miljoen dat niet wil (van de stemgerechtigden dan)

 5. Er was een serieuze stijging in het eerste semester van verleden jaar, pas daarna (oktober) begon de daling. Het echte plaatje is wat er na oktober gebeurde, en dat is een grote daling.

 6. Bij de Catalaans-gezinden zijn er gematigden en extremere.
  Als men de gematigden even hard aanpakt als de oproerkraaiers, dan verhardt het ganse samenspel.
  Rajoy heeft het heel dom aangepakt.

  Dat een andere aanpak van extreme partijen kan, bewijzen zo ongeveer alle andere EU-landen. Nederland op kop, met hun Geert Wilders fenomeen. Of Vlaanderen met het Vlaams Belang.

  1. Het gaan vergelijken met Wilders…de man die vele volgelingen had, maar nooit iets gedaan heeft gekregen en zal krijgen….dat is wel een goeie, Puigdemont is ook een extreme wil alleen maar zijn zin krijgen en uiteindelijk aan de finish, haalt hij ook niets binnen.

 7. Fijne jongens die Catalanen, zou je haast gaan denken. Maar de Catalanen die ik ken zijn gewone vredelievende mensen. Geen separatistisch tuig dat alles kapot wil maken uit naam van de “vrijheid”. Hetzelfde linkse tuig dat door heel Europa aan het rellen is om onze democratie te beschermen.. Puigdemont & co richten liever hun “geliefde Catalonie te gronde dan dat ze verantwoording gaan afleggen voor hun daden. Misdaden moet ik zeggen.

  1. Evert man, je ziet het goed.
   Een kleine groep, wil de overgrote meerderheid naar de knoppen helpen.
   Onder het mom, van ik niet, dan niemand niet.
   Zeer triest.

 8. Denk men in Catalonië dat deze negatieve berichten NIET in de rest van Europa worden gelezen ! Einde toeristen industrie, einde economie, einde Catalonië. Veel succes in het noord oosten.

 9. Die CUP partij heh, 4 zetels in een regio. In de rest van het land stellen ze al helemaal al weinig voor. Die denken nu dat ze de boel zo kunnen opjutten dat ze het mogen gaan vergelijken met Noord-Ierland? Wat een lef en wat een domheid.
  Die partij staat voor alles waar denk ik 95% van de Spanjaarden niet voor staan. (of meer) Extreem linkse kameraden, communisten en nog wat van dat soort figuren. Ze schoppen overal tegen aan waar ze maar tegen aan kunnen schoppen en nemen nu het voortouw in dit soort zaken en doen dit soort uitspraken.

  Ik bekijk het maar van de nuchtere kant, er waren al stemmen om die partij te gaan verbieden, vanwege het stelselmatig overtreden van de wet en mensen oproepen tot oproer en ongehoorzaamheid aan de rechtstaat. Ze geven het OM nu een aantal belangrijke criteria in handen om over te gaan tot vervolging en verbieden van deze ¨partij¨ want feitelijk is het een club van oproerkraaiers. Vergelijkbare partijen zijn in andere landen al verboden. De tijd is nu gekomen om dat hier ook te doen. Hun enige doel is het ontwrichten van de normale maatschappij en daartoe schuwen ze geen enkel middel.

  En trouwens, leg me 1 ding uit, ze spreken over ¨een hel in Catalonie¨ ?? Ze vonden hun leven daar toch al een hel, want daarom moesten ze toch zo nodig van Spanje af? Of mis ik nu iets? Dus je gaat de hel afroepen in iets dat je al een hel vond?? Tja….

  Het domme van het hele verhaal is, dat de rest van de Separatisten met de duivel op 1 kussen zijn gaan liggen, want stel het zou een Catalaanse republiek worden, wat gebeurd er daarna? Dan zitten ze met de CUP in hun maag, want de rest wil als een gewoon land, binnen de EU verder gaan met alle voordelen van de EU….dat wil die CUP helemaal niet, die wil overal van af. Ook alle bedrijven etc die er nu nog zijn blijven zitten, zitten helemaal niet op die CUP te wachten, want anti-kapitalisten. Dus als dat soort lui al een regio in een wurggreep denken te kunnen gaan houden, volgens mij heb je dan als team-Indeps je ziel verkocht aan een club die maar 1 belang heeft en dat zijn ze zelf. De rest wil iets heel anders qua toekomst….en niemand die dat ziet, zo blind zijn ze om de macht te houden!

  Nou ja, fijne Semana Santa iedereen. Hier begint die met regen, ik hoop voor alle mensen die het willen vieren en meelopen in de processies dat het overal droog blijft, zou zonde zijn van al die voorbereidingen en de mooie traditie die het heeft.
  Ja, zoiets kan alleen in een vrij land, waar rekening wordt gehouden met de hele bevolking en niet alleen maar met een klein stukje ervan!

 10. Na dit bericht nog minder toeristen deze zomer en dus de economie nog meer naar de knoppen. Het wordt er ook niet gezelliger op als we inderdaad een situatie krijgen conform Ulster en Groot Brittannië. We weten wat er daar gebeurde.

  1. nog meer? Ondanks alle pestmaatregelen van art 155 was er maar een achteruitgang van een 2-tal% !

 11. Dat zijn wel hele grote woorden van dit anarchistische zooitje. Zou maar een beetje dimmen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken