skip to Main Content
De Semana Santa in Spanje gezien door de ogen van buitenlanders

De Semana Santa in Spanje gezien door de ogen van buitenlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Semana Santa, de Heilige Week met honderden processies in heel Spanje, is een van de belangrijkste feesten in Spanje. Met name in het zuiden van Spanje ademt men Semana Santa lucht en wordt er volop meegeleefd met de processies waarbij de emoties vaak hoog oplopen. Maar wat vinden buitenlanders nu van de Semana Santa. We hebben eens gezocht op internet en dit is wat we vonden.

Een van de meest opvallende verschijningen zijn de puntmutsen die door de zogenaamde nazarenos bij veel processies gedragen worden. Deze worden door bijna de hele wereld, en dan met name in de Verenigde Staten, meteen gelinkt met de KKK, ofwel de Ku Klux Klan. Over het algemeen ziet men de week van het beelden dragen en uren kijken naar de vele processies als iets moois en cultureels maar soms begrijpt men het niet helemaal.

Zoals je ziet zijn er genoeg meningen te vinden over de Spaanse Semana Santa. Wat vind jij van de Heilige Week in Spanje. Mooi of niet mooi? Uniek of niks aan?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Met alle respect voor andermans religie . Ik oordeel niet , maar hoe ver moet het nog gaan op deze aardbol voor dat echte vrede en saamhorigheid kan gaan plaats vinden. Geloof , politiek , machtsvertoon op volle toeren. Geen streep vooruit komen richting geweldloosheid. Wanneer stopt deze onzin.
    Geloof zit vanbinnen en niet visueel naar buiten. Je ziet al te vaak het opdringen van , wat niet altijd zachtzinnig ondernomen wordt. Misbruik maken in het algemeen is onacceptabel en moet stoppen !!

    Het vieren van vrijheid d.m.v. een feest is niets mis mee . Wel moet duidelijk zijn dat er van geweld geen herhaling komt . De politieke schuldenaar moet plaats gaan maken en verdwijnen uit het straatbeeld . Weg met al die zinloze kreten leef met elkaar op een vreedzame wijze. Balans dat staat bovenaan en geen ruimte meer geven voor kwaadwillenden.

  2. Spanje heeft jaren onder de islam gezeten. Toen die waren buitengekiepert ( feesten Moros en Christianos) kwam de katholieke kerk opzetten. De nieuwe bekeerlingen die dan in de processie liepen wilden dat eigenlijk anoniem doen. Er waren nog teveel tollerante moslims na een paar eeuwen islam religie. Vandaar de puntmutsen.

  3. ¿Met name in het zuiden?… jullie hebben er geen idee van.
    Castilla y León. Se trata de la Comunidad Autónoma con mayor número de estas celebraciones declaradas Fiesta de Interés Turístico Internacional, ocho en total: Ávila,​ León, Medina del Campo, Medina de Rioseco, Palencia, Salamanca, Valladolid y Zamora.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken