skip to Main Content
Pretpark Port Aventura in Salou weer geopend

Pretpark Port Aventura in Salou weer geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Spanje’s grootste en bekendste pretpark PortAventura en Ferrari Land hebben na een winterstop weer de hekken opengezet voor het nieuwe seizoen. Verwacht wordt dat het een van de beste jaren voor PortAventura World gaat worden waarbij ze de 5 miljoen bezoekers willen overschrijden. Bij het openingsfeest was niet alleen Woody Woodpecker aanwezig maar ook diverse Spaanse bekendheden en televisie personalities.

PortAventura World heeft 2017 afgesloten met 4,7 miljoen bezoekers, wat 19% meer was dan de 4 miljoen van het jaar daarvoor. De flinke stijging is met name te danken aan de opening in 2017 van het nieuwe pretpark Ferrari Land, wat een alleenstaand pretpark is maar wel bij Port Aventura hoort. Het aantal Spaanse bezoekers steeg in 2017 met 19% maar het aantal internationale bezoekers steeg met 21% waarvan 52% van deze bezoekers tevens in een van de vijf hotels verbleef van het pretpark.

PortAventura World bestaat in principe uit drie parken, te weten het thema-pretpark Port Aventura, het in 2017 geopende Ferrari Land en het waterpark Caribe Aquatic Park. Daarnaast heeft het pretpark vijf eigen hotels die rond het park liggen, een congrescentrum en golfbanen.

Dit jaar staat in het teken van Woody Woodpecker die binnenkort in de bioscopen te zien zal zijn in een eigen film maar zijn 20e verjaardag viert in PortAventura nadat hij daar begon te werken op 17 maart 1999. Woody zal dan ook extra veel te zien zijn dit jaar in het park zoals bij de shows etc. en in zijn eigen huis Casa Woody welke gelegen is in het deel Far West. Naast Woody zijn er nog enkele nieuwe karakters te vinden in het park zoals Big Bird in het deel Sésamo Aventura en de animatiefilm archeoloog Tadeo Jones die in Mexico te vinden zal zijn.

Ook in Ferrari Land heeft men niet stilgezeten en zijn er vijf nieuwe kinderattracties bijgekomen in de Champions Area, te weten Junior Red Force, Kids’ Tower, Crazy Pistons, Champions Race en Fying Race. Deze nieuwe attracties in Ferrari Land worden echter pas op 20 april geopend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. op de site van port aventura staat dat ferrari park te gewoon geopend is vanaf vandaag
  ik heb gemaild en ook in hun mail zeggen ze dat het gewoon open is

  1. Als je naar Google Maps gaat zie je duidelijk dat de parken op het grondgebied van Salou liggen. Er is wel een verwijzing naar Av. de l’Alcalde Pere Molas, s/n, 43480 Vila-seca, Tarragona.
   Nu het postnummer voor Salou en Vila-seca zijn beide 43480.
   Als je verder gaat zoeken zie je dat Av. de l’Alcalde Pere Molas in Vila-seca niet aan de pretparken komt want deze zijn naast de Av. de l’Alcalde Pere Molas in Salou.
   Dat het adres Vila-seca weergeeft is voor mij ook een raadsel (iets van Google ?) maar de pretparken liggen zeker in Salou.

   1. Ik kan er ook niks aan doen. Tot 1989 was dit gewoon 1 gemeente. Om welke (on)zinnige reden dan ook is besloten deze te splitsen. Dit geheel tegen de wereldwijde trend in om juist gemeenten samen te voegen om zo de kosten te verlagen. Zal weer Catalaanse logica zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by