Vraag voor stranden op de Balearen zonder topless en nudisme

Vraag voor stranden op de Balearen zonder topless en nudisme
Beeld: Pixabay

Vraag voor stranden op de Balearen zonder topless en nudisme

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het Balearen Instituut voor de Familie heeft een verzoek ingediend bij de autonome autoriteiten van de Balearen eilanden om delen op stranden vrij te maken waar het verboden is om topless of helemaal naakt op het strand te liggen. Dat doet het Instituto Balear de la Familia om te voorkomen dat kinderen met naakte mensen geconfronteerd worden.

Ondanks dat iedereen naakt ter wereld komt en het naakt zijn eigenlijk iets heel normaals zou horen te zijn is het dat niet. En al zeker niet in de ogen van het Balearen Instituut voor de Familie die wil voorkomen dat kinderen en hun ouders geconfronteerd worden met naakte of halfnaakte mensen op de stranden op de Balearen eilanden.

Volgens IBFamilia komt het steeds vaker voor dat er aan nudisme gedaan wordt op publieke stranden en dat vrouwen topless liggen te zonnen. Om deze ‘obscene tentoonstelling’ van de strandgangers te voorkomen en de kinderen te beschermen wil men geschieden stranden hebben voor families die niet gediend zijn van al het naakt.

In de ogen van het Instituut voor de Families ontbreekt het aan de inwoners aan ruimte waar men op normale wijze kan genieten van stranden en zwembaden. In hun ogen is het een discriminatie voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Het IBFamilia wil afgescheiden ruimtes hebben op stranden, zwembaden en openbare recreatiegebieden die voor gezinsgebruik zijn geannexeerd vanwege respect en bescherming van de kinderen. Daarnaast wil men dat er minimumnormen komen die het respect naar andere personen moeten waarborgen.

De hele discussie over het nudisme op de stranden op de Balearen eilanden is op gang gekomen nadat de partij Podem (Podemos) een verzoek had ingediend waarbij nudisten gebruik mogen maken van chiringuitos (strandtentjes). Dat verzoek werd door alle andere politieke partijen afgewezen.

In de ogen van Podem is het juist andersom en zijn er steeds minder gebieden waar men aan nudisme mag doen op de stranden op de Balearen eilanden, dit ondanks dat er steeds meer vraag naar is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.