skip to Main Content
Vraag voor stranden op de Balearen zonder topless en nudisme
Pixabay

Vraag voor stranden op de Balearen zonder topless en nudisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het Balearen Instituut voor de Familie heeft een verzoek ingediend bij de autonome autoriteiten van de Balearen eilanden om delen op stranden vrij te maken waar het verboden is om topless of helemaal naakt op het strand te liggen. Dat doet het Instituto Balear de la Familia om te voorkomen dat kinderen met naakte mensen geconfronteerd worden.

Ondanks dat iedereen naakt ter wereld komt en het naakt zijn eigenlijk iets heel normaals zou horen te zijn is het dat niet. En al zeker niet in de ogen van het Balearen Instituut voor de Familie die wil voorkomen dat kinderen en hun ouders geconfronteerd worden met naakte of halfnaakte mensen op de stranden op de Balearen eilanden.

Volgens IBFamilia komt het steeds vaker voor dat er aan nudisme gedaan wordt op publieke stranden en dat vrouwen topless liggen te zonnen. Om deze ‘obscene tentoonstelling’ van de strandgangers te voorkomen en de kinderen te beschermen wil men geschieden stranden hebben voor families die niet gediend zijn van al het naakt.

In de ogen van het Instituut voor de Families ontbreekt het aan de inwoners aan ruimte waar men op normale wijze kan genieten van stranden en zwembaden. In hun ogen is het een discriminatie voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Het IBFamilia wil afgescheiden ruimtes hebben op stranden, zwembaden en openbare recreatiegebieden die voor gezinsgebruik zijn geannexeerd vanwege respect en bescherming van de kinderen. Daarnaast wil men dat er minimumnormen komen die het respect naar andere personen moeten waarborgen.

De hele discussie over het nudisme op de stranden op de Balearen eilanden is op gang gekomen nadat de partij Podem (Podemos) een verzoek had ingediend waarbij nudisten gebruik mogen maken van chiringuitos (strandtentjes). Dat verzoek werd door alle andere politieke partijen afgewezen.

In de ogen van Podem is het juist andersom en zijn er steeds minder gebieden waar men aan nudisme mag doen op de stranden op de Balearen eilanden, dit ondanks dat er steeds meer vraag naar is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Veel van de ingezonden stukken zijn correct. Wij wonen in Altea en daarvoor
  in Benidorm. Mijn hemel het gebrek aan respect voor de omgeving en zeker voor de Spanjaarden die toch wel wat kuiser zijn, is minimaal. |De v ette blote bovenlijven die over de boulevard flaneren en op terrasjes zitten …..mensen het is te walchelijk
  voor woorden, DOE DAT op het strand . Straks gaan de broeken ook uit. ……waar is
  het einde?? daar zijn de nudisten stranden voor. Doe een leuk shirt of hemd aAN.

  1. Helemaal met je eens, ben zelf nudist en ga zo vaak mogelijk naakt op het strand als dat mogelijk is. Maar je zal mij nooit zonder shirt op de boulevard of in de stad zien lopen. Maar daar ging het hier niet over, het gaat over kwezels die de naaktstranden en Topless weg willen.

   1. Jij bent de kwezel in deze kwestie. Mogen de Spanjaarden alstublieft zelf bepalen wat goed is voor henzelf en hun land.
    Jij bent de buitenlander hier. Je wordt als gast ontvangen, gedraag je dan ook zo!! Heb respect voor de inwoners en maak van Spanje alstublieft geen Nederland.

    1. We leven in het gemeenschappelijke EUROPA…laten we het zo houden ..voor het buitenland heb je een visium nodig..of reispas..die mentaliteit ..moet ik helemaal niet hebben..leve de vrijheid om van die akkelige commercie van plakkende zwemkledij vanaf te zijn …en te kunnen zwemmen zonder storende elementen op je lichaam…

    2. Ik heb juist heel veel respect, ik loop niet dronken en bloot rond op de boulevard. Ik spreek ondertussen vlot de taal. Ja, ik ben daar buitenlander maar heb daar veel Spaanse vrienden, en neen voor mij geen broodje van kootje. Die groep die dat wil verbieden is een minderheid, is zoiets als de mensen van de Veluwe in Nederland.

 2. Voor naturisten zijn er stranden waar zich iedereen hetzelfde vertoont :naakt .Enkele gluurders verzieken daar de boel en trachten fotos te nemen het zijn juist diegenen die zich storen dat hun “gezin” een vrouw in monokini te zien krijgt. Misschien ook speciale stranddelen voorzien voor mensen die met al hun kleding aan in zee dobberen ???

  1. Laat dat laatste a.u.b. aan de Turken over, die hebben al zulke voorzieningen en ik ben blij dat ik niet in die zeer onhygiënische troep hoef te zwemmen en zonnebaden!

 3. De gevoelige kinderen bescherming bieden tegen naakt?? Hahaha. Neem dan hun smartphone af. Denken die zielenpoten, dat hun kroost nooit porno kijkt op hun smartphone. Dat is pas naakt zien….

 4. Heb respect voor ieder zijn manier van het genieten van zon en zee.!!!
  Ik was eens in Hossegor in Frankrijk op het strand. Niet zo’n nudisten/FKK stand maar waar alle soorten gezinnen, koppels met of zonder kinderen genoten van het strandleven. De bezoekers waren zeer gemêleerd. Soms liepen kinderen bloot, soms maar één persoon van het koppel, de ander in badkostuum etc. Maar ook hele gezinnen “gewoon” in badkleding. Zeer gemêleerd, zeer vredig en harmonieus. Maar …. vóór het strand stond een bord “plage naturiste” dus dan weet men wat men kan verwachten.
  Maar ….. mijn conclusie is: geef gebieden aan waar wat “kan en mag” waardoor ieder zijn keuze kan maken en….. houd je daar dan ook aan als bezoeker. Respecteer of iemand bloot, in badpak of in een bourkini (hoe verzin je dat als man voor je vrouw!) te water gaat. Veel badplezier voor iedereen. Bernard

  1. Als dat bord ‘plage naturiste’ er niet had gestaan, zou het dan ook zo’n gemêleerd publiek geweest zijn? Ik vrees dat dan, zoals bijna altijd, de blote mensen niet getolereerd zouden worden door de rest. Waarom tolereren naturisten het omgekeerde zoals hierboven beschreven eigenlijk wel?! Komt dat wellicht door de naturistische gedachte ‘meer respect voor mens en natuur’.

 5. Laat de mensen nu eens met rust als wij naakt willen op het strand liggen zonnen ,voor de kinderen pfff , jullie denken 30 jaar terug zeker , de kinderen zijn nu al veel meer gewoon dan iemand aan zee tezien liggen bruinen in ze’n naakte lichaam ,

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken