skip to Main Content
Wegen afgesloten vanwege sneeuw op Tenerife
Archieffoto

Wegen afgesloten vanwege sneeuw op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Het is de tweede keer dit jaar dat het Canarische Eiland Tenerife te maken krijgt met de gevolgen van de sneeuw op het hoogste punt van het eiland bij de Teide. In januari had men ook al last van de sneeuw en ook nu bijna eind maart moesten de autoriteiten wegen afsluiten vanwege de sneeuwval.

De toegangswegen van de Teide via La Orotava tussen km 24 en 43 en Las Esperanza tussen km 32 en 43 ter hoogte van El Portillo werden maandag afgesloten. De politie raadt iedereen af om naar boven naar het Parque Nacional del Teide te gaan met eigen vervoer omdat er risico is van ijs en sneeuw op de wegen.

De kabelbaan naar het hoogste punt van de Teide is afgesloten vanwege de sneeuwval. Dit is niet de eerste keer dit jaar en is iets dat wel vaker voorkomt aangezien de Teide het hoogste punt van Spanje is en er dus ook kans is op sneeuw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken