Limiet contactloos betalen tijdelijk verhoogd door Mastercard in Spanje

Limiet contactloos betalen tijdelijk verhoogd door Mastercard in Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Mastercard heeft aangekondigd de limiet voor contactloos betalen in Spanje te verhogen van 20 naar 50 euro. Op deze manier is de afrekenlimiet voor het betalen zonder de pincode in te voeren tijdelijk verhoogd zodat de klanten de betaalautomaten niet hoeven aan te raken. Het is nog niet bekend of andere bedrijven zoals Visa dit ook gaan doen.

In Nederland heeft men recent het afrekenlimiet verhoogd van 25 naar 50 euro met een maximum van 100 euro per dag en ook in Spanje is Mastercard begonnen met het verhogen van dit limiet om te betalen zonder de pincode in te toetsen en dus zonder de betaalautomaat aan te hoeven raken. 

Dat heeft Mastercard niet alleen gedaan in Spanje maar in totaal in 29 landen. Het gaat om een dagelijkse limiet van 50 euro dat door Mastercard wordt gezien als een normaal gemiddelde.

Volgens Mastercard maakt 75% van de klanten in Spanje reeds gebruik van het contactloos betalen en ten tijde van de corona-crisis is dat percentage gestegen. De verhoging van de afrekenlimiet geldt niet alleen voor de supermarkten maar ook voor de apotheken en tankstations ten tijde van de corona-crisis.

De vraag is nu of Visa hetzelfde gaat doen in Spanje. Praktisch alle bankkaarten in Spanje zijn kredietkaarten van Visa of Mastercard, tenzij het om een debetkaart gaat. Ten tijde van de corona-crisis wordt alle consumenten aangeraden niet met contant geld te betalen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.