Na het wc-papier hamsteren wordt nu veel bier verkocht in Spanje

Na het wc-papier hamsteren wordt nu veel bier verkocht in Spanje
Beeld: Europa Press

MADRID – De tiende dag van de noodtoestand en het thuisisolement is deze woensdag begonnen en de balans kan worden opgemaakt wat betreft het gedrag van de Spanjaarden en de supermarkt inkopen. Enkele dagen voordat de noodtoestand werd afgekondigd waren beelden te zien van overvolle supermarkten en net zo’n volle winkelwagentjes tijdens het hamsteren van producten. Die tijd is nu voorbij en de rust is teruggekeerd.

Het hamsteren wordt in Spanje ook wel ‘compra de búnker’ genoemd en is een fenomeen waarbij er een sociale hysterie is ontstaan en de mensen in paniek alles kopen wat los en vast zit in de supermarkten, bang dat ze te kort komen. 

Nu duidelijk is dat tijdens de eerste week van de noodtoestand de supermarkten elke dag voorzien worden van nieuwe producten is die angst deels weg wat ook zorgt voor een ander koopgedrag.

Volgens een studie van het bedrijf Gent zijn de verkopen van de volgende producten gestegen: bier (+78%), schoonmaakmiddelen (+34%), alcohol (+24%) en conserven (+23%).

Maar aan de andere kant zijn de verkopen van de volgende producten juist gedaald: olijfolie (-58%), kant-en-klaarmaaltijden (-48%), rijst (-46%), peulvruchten (-42%), melkpoeder (-36%), ammoniak (-33%), pasta (-33%), toiletpapier (-10%) en bleekmiddel (-8%).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

13
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anna

Ben ik nou echt de enige die hier de humor van in ziet? 🤔😄Trouwens als alle kroegen dicht zijn, lijkt het mij logisch dat er meer bier wordt verkocht. Het is de enige drank die in kroegen en restaurants per 30 of 50 liter wordt geleverd. Enne, ja bij mij thuis wordt er thuis nu ook meer bier gedronken dan normaal, aangezien een terrasje pikken er even niet in zit.
Proost lieve mensen, op jullie gezondheid 🍻. En dat laatste meen ik echt uit de grond van mijn hart.
Blijf binnen en blijf gezond!

Joop

Was gisteren in de Mercadona. Niet eens naar het bier gekeken. Het wijnvak was zo goed als leeg. Maar vlees en groenten waren volop verkrijgbaar. Toilet papier ook niet naar gekeken want dat is toch niet te eten. Veel schappen waren erg leeg. Zoals hondenvoer waar ik eigenlijk om ging. Gelukkig zijn honden niet erg kieskeurig dus een ander “smaakje “ voorlopig.

Jozef

Er is een Mexicaans merk bier dat heet Corona. Corona, is van brouwerij Grupo Modelo, onderdeel van AB InBev. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% .Het is beperkt houdbaar, dus………
In deze tijd past dat prima op de boodschappenlijst. Het hoeft niet alleen droevig nieuws te zijn 🙂
Jozef

harry

Volgens mij is het afhankelijk van de regio in Spanje,ben gisteren nog naar Mercadona en Economy gegaan en totaal geen lege rekken betreft bier gevonden…………Oh ja 1 enkel vak daar stond nog 1 flesje Leffe blond…………………..

D t

ja zaterdag middag was bij de mercadona heel de rij van het Bier leeg
En ook de rij van de Chips was volledig leeg!!
Tja wat doen de mensen nu ze thuis zitten, TV kijken en chips en bier erbij 🙂
wc papier was trouwens ook op in 2 supermarkten zelfs!

Ryan

Heeft iemand een idee waarom bier nu gehamsterd wordt? Ik heb geen idee maar misschien kan iemand helpen

Debbie

Ik weet het niet hoor maar zou kunnen denken dat dit iets te maken heeft met dat deze fabrieken niet op volle capaciteit (kunnen) werken op dit moment en men het idee heeft dat er straks geen bier meer voorradig is.
Spanjaarden zijn goeie bierdrinkers
Maar kan er ook helemaal naast zitten.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.