Na het wc-papier hamsteren wordt nu veel bier verkocht in Spanje

Na het wc-papier hamsteren wordt nu veel bier verkocht in Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De tiende dag van de noodtoestand en het thuisisolement is deze woensdag begonnen en de balans kan worden opgemaakt wat betreft het gedrag van de Spanjaarden en de supermarkt inkopen. Enkele dagen voordat de noodtoestand werd afgekondigd waren beelden te zien van overvolle supermarkten en net zo’n volle winkelwagentjes tijdens het hamsteren van producten. Die tijd is nu voorbij en de rust is teruggekeerd.

Het hamsteren wordt in Spanje ook wel ‘compra de búnker’ genoemd en is een fenomeen waarbij er een sociale hysterie is ontstaan en de mensen in paniek alles kopen wat los en vast zit in de supermarkten, bang dat ze te kort komen. 

Nu duidelijk is dat tijdens de eerste week van de noodtoestand de supermarkten elke dag voorzien worden van nieuwe producten is die angst deels weg wat ook zorgt voor een ander koopgedrag.

Volgens een studie van het bedrijf Gent zijn de verkopen van de volgende producten gestegen: bier (+78%), schoonmaakmiddelen (+34%), alcohol (+24%) en conserven (+23%).

Maar aan de andere kant zijn de verkopen van de volgende producten juist gedaald: olijfolie (-58%), kant-en-klaarmaaltijden (-48%), rijst (-46%), peulvruchten (-42%), melkpoeder (-36%), ammoniak (-33%), pasta (-33%), toiletpapier (-10%) en bleekmiddel (-8%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.