Ook het aantal herstelde corona-patiënten stijgt in Spanje

Ook het aantal herstelde corona-patiënten stijgt in Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het klopt dat er elke dag duizenden nieuwe besmette personen bijkomen en het klopt dat het aantal sterfgevallen blijft stijgen maar het klopt ook dat het aantal herstelde corona-patiënten elke dag stijgt. Op woensdag werd bekend gemaakt dat inmiddels 5.367 personen hersteld zijn van het coronavirus, dat zijn er 1.573 meer dan de dag daarvoor. Het aantal besmettingen steeg echter met 7.937 personen en het aantal sterfgevallen met 738 personen. (ZIE UPDATE 26/03 onderaan)

Vanaf 16 maart is het ministerie van Volksgezondheid begonnen met het bijhouden van de herstelde corona-patiënten, een dag nadat de noodtoestand werd afgekondigd in Spanje op 15 maart. Op 16 maart waren er 530 mensen hersteld van hun corona-besmetting terwijl dat aantal 10 dagen later op 25 maart is gestegen naar 5.367 personen.

Helaas is het aantal besmette personen ook enorm gestegen, van 9.151 op 16 maart naar 47.610 besmette personen op 25 maart. Ook het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is flink gestegen van 309 op 16 maart naar 3.434 op 25 maart.

De herstelling van besmette personen is mede te danken aan de inzet van het medisch personeel dat elke dag, ondanks het gebrek van medische hulpmiddelen, een stijgend aantal besmette collega’s en gebrek aan personeel en slaap, zich inzet om de zieke personen te redden. Daarom wordt er elke dag om 20 uur in heel Spanje geapplaudisseerd voor het medisch personeel.

UPDATE 26 maart: Het aantal herstelde corona-patiënten is op donderdag met 1.648 personen opgelopen naar 7.015 personen waarvan 3.882 in de Madrid regio, 1.697 in Catalonië en 621 in Baskenland. Helaas is het aantal besmettingen ook gestegen met 8.578 naar 56.188 personen en steeg ook het aantal sterfgevallen met 655 naar 4.089 personen.

Hieronder enkele grafieken met:

Aantal besmette personen

Aantal herstelde personen

Aantal sterfgevallen

Aantal dagelijkse stijgingen 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.