Spanje heeft meer corona-doden dan China

Spanje heeft meer corona-doden dan China
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op woensdag kan een nieuwe balans opgemaakt worden wat betreft het aantal besmettingen en corona-doden in Spanje. Elke dag om 11.30 uur worden die gegevens bekend gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid waaruit op woensdag blijkt dat er in 24 uur tijd 738 sterfgevallen bij zijn gekomen waardoor het totale aantal corona-doden inmiddels is gestegen naar 3.434 personen. Van het totaal aantal besmette personen van 47.610 (+7.937) liggen er 3.166 op de intensive care maar er zijn 5.367 personen die het coronavirus overwonnen hebben.

Spanje heeft daarmee het aantal sterfgevallen van China ten tijde van de corona-crisis in dat land overschreden. China is het land waar de pandemie ontstaan is en waar 3.287 mensen om het leven zijn gekomen tot nu toe door/met het coronavirus. Italië staat nog bovenaan de lijst als het land met de meeste corona-doden met 6.820 personen met als tweede op de wereldranglijst Spanje met 3.434 sterfgevallen.

Op het aantal miljoen personen gekeken heeft Spanje 57,7 doden (van de 47 miljoen inwoners) terwijl dat in Italië (60 miljoen inwoners) 112,8 sterfgevallen is. In Iran is dat 23 doden per miljoen inwoners, in Frankrijk 16,8 maar in Nederland is dat 16,1 per miljoen inwoners /17 miljoen totaal). Nederland staat dus behoorlijk hoog op de wereldranglijst op plaats 5. Dit cijfer op zich wil niet zo heel veel zeggen want elk land hanteert een eigen manier van het bijhouden van de sterfgevallen.

Deze woensdag is de tiende dag van de noodtoestand in Spanje die op 15 maart inging toen er in Spanje 152 corona-doden werden geregistreerd. Op 16 maart waren er dat 21 meer gevolgd door 188 op 17 maart, 101 op 18 maart, 169 op 19 maart, 215 op 20 maart, 344 op 21 maart, 394 op 22 maart, 462 op 23 maart, 514 op 24 maart en 738 sterfgevallen op 25 maart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.