Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten
Beeld: Europa Press

MADRID – De Spaanse vliegveldbeheerder Aena gaat in opdracht van het ministerie van Transport bij de grootste vliegvelden terminals sluiten. Ten eerste is dat om zo de schoonmaakwerkzaamheden te concentreren op een kleinere ruimte en ten tweede zijn er minder vluchten en dus ook veel minder mensen aanwezig waardoor meerdere terminals niet nodig zijn. Het vliegverkeer is in Spanje inmiddels met 82% gedaald.

Bij het normaal gesproken drukste vliegveld van Spanje Madrid-Barajas worden vanwege de noodtoestand de terminals 1,2 en 3 gesloten om alles te concentreren in T4, de terminal waar Ibera haar basis heeft.

Bij het vliegveld Barcelona-El Prat worden de modules A en D gesloten in de T1 terminal terwijl sinds donderdag 26 maart de T2 terminal ook gedloten is. Al het vliegverkeer vindt plaatst vanuit de T1 terminal.

Op Mallorca worden bij het vliegveld van Palma ook maatregelen genomen en wordt alles geconcentreerd in module B en D waar eigenlijk alleen nationale vluchten naar het vasteland en tussen de eilanden plaatsvinden.

Op de Canarische Eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife maar ook op de andere eilanden worden er bij de vliegvelden ook maatregelen genomen en wordt alles in kleinere ruimtes geconcentreerd.

Ook bij de vliegvelden van Valencia en Alicante maar ook Málaga, waar alles geconcentreerd wordt in de T2 terminal, en alle andere vliegvelden worden maatregelen genomen en wordt de capaciteit flink verminderd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Hedwig

is op 1 of 2 april een vlucht tussen Barcelona naar Alicante nog mogelijk ,ik heb een belgische vriendin-niet wonend in Soanje maar die zich hier komt vestigen , die zich in Barcelona bevindt doch zich naar Alicante moet begeven om nadien naar Torrevieja te komen

Barbara

Tot wanneer zijn de vliegvelden in Spanje gesloten?

Juan Valdez

Zijn niet gesloten maar er wordt amper gevlogen.Vrienden van ons gaan zondag via Alicante naar Düsseldorf international.Gisteren was die vlucht er ook nog en morgen weer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.