Search
menu
Search

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten
Beeld: Europa Press

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse vliegveldbeheerder Aena gaat in opdracht van het ministerie van Transport bij de grootste vliegvelden terminals sluiten. Ten eerste is dat om zo de schoonmaakwerkzaamheden te concentreren op een kleinere ruimte en ten tweede zijn er minder vluchten en dus ook veel minder mensen aanwezig waardoor meerdere terminals niet nodig zijn. Het vliegverkeer is in Spanje inmiddels met 82% gedaald.

Bij het normaal gesproken drukste vliegveld van Spanje Madrid-Barajas worden vanwege de noodtoestand de terminals 1,2 en 3 gesloten om alles te concentreren in T4, de terminal waar Ibera haar basis heeft.

Bij het vliegveld Barcelona-El Prat worden de modules A en D gesloten in de T1 terminal terwijl sinds donderdag 26 maart de T2 terminal ook gedloten is. Al het vliegverkeer vindt plaatst vanuit de T1 terminal.

Op Mallorca worden bij het vliegveld van Palma ook maatregelen genomen en wordt alles geconcentreerd in module B en D waar eigenlijk alleen nationale vluchten naar het vasteland en tussen de eilanden plaatsvinden.

Op de Canarische Eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife maar ook op de andere eilanden worden er bij de vliegvelden ook maatregelen genomen en wordt alles in kleinere ruimtes geconcentreerd.

Ook bij de vliegvelden van Valencia en Alicante maar ook Málaga, waar alles geconcentreerd wordt in de T2 terminal, en alle andere vliegvelden worden maatregelen genomen en wordt de capaciteit flink verminderd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?