Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten
Beeld: Europa Press

Terminals Spaanse vliegvelden worden gesloten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse vliegveldbeheerder Aena gaat in opdracht van het ministerie van Transport bij de grootste vliegvelden terminals sluiten. Ten eerste is dat om zo de schoonmaakwerkzaamheden te concentreren op een kleinere ruimte en ten tweede zijn er minder vluchten en dus ook veel minder mensen aanwezig waardoor meerdere terminals niet nodig zijn. Het vliegverkeer is in Spanje inmiddels met 82% gedaald.

Bij het normaal gesproken drukste vliegveld van Spanje Madrid-Barajas worden vanwege de noodtoestand de terminals 1,2 en 3 gesloten om alles te concentreren in T4, de terminal waar Ibera haar basis heeft.

Bij het vliegveld Barcelona-El Prat worden de modules A en D gesloten in de T1 terminal terwijl sinds donderdag 26 maart de T2 terminal ook gedloten is. Al het vliegverkeer vindt plaatst vanuit de T1 terminal.

Op Mallorca worden bij het vliegveld van Palma ook maatregelen genomen en wordt alles geconcentreerd in module B en D waar eigenlijk alleen nationale vluchten naar het vasteland en tussen de eilanden plaatsvinden.

Op de Canarische Eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife maar ook op de andere eilanden worden er bij de vliegvelden ook maatregelen genomen en wordt alles in kleinere ruimtes geconcentreerd.

Ook bij de vliegvelden van Valencia en Alicante maar ook Málaga, waar alles geconcentreerd wordt in de T2 terminal, en alle andere vliegvelden worden maatregelen genomen en wordt de capaciteit flink verminderd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.